Acasă ADMINISTRATIE Scutiri de la plata taxei de salubrizare pentru mai multe categorii de...

Scutiri de la plata taxei de salubrizare pentru mai multe categorii de persoane, la Târgu Mureș

[ad_1]

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat în ședința ordinară de joi o serie de modificări ale Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici pentru acest an, menite să vină în sprijinul persoanelor fizice.

Astfel, s-a decis scutirea de la plata taxei speciale de salubrizare pentru o serie de categorii sociale vulnerabile. O primă categorie scutită este cea a veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război. Următoarea o constituie persoanele fizice prevăzute de Decretul–Lege 118/1990 și Ordonanța Guvernului 105/1999, adică acele persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, deportate în străinătate ori care au fost prizonieri, respectiv cele care au fost persecutate din motive etnice de către regimurile totalitare din România între 6 septembrie 1940-6 martie 1945 (deportate în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, private de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare; refugiate, expulzate sau strămutate în altă localitate, cele care au făcut parte din detașamentele de muncă forțată, sunt supraviețuitori ale trenurilor morții, sunt soțul sau soția unei persoane asasinate ori executate din motive etnice sau în urma masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare, dacă ulterior nu s-au recăsătorit, ori au fost evacuate din locuința deținută). O a treia categorie scutită de plata taxei speciale de salubrizare se referă la persoanele cu handicap grav sau accentuat și persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.

Scutirea se aplică începând cu data de întâi a lunii următoare depunerii documentelor doveditoare și nu este condiționată de existența unui imobil în proprietatea persoanei respective.

Totodată, termenul de depunere a declarațiilor în vederea calculării taxei speciale de salubrizare a fost prelungit până la data de 31 martie 2021 pentru toți contribuabilii persoane fizice.

În aceeași ședință, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind delegarea de gestiune prin contract de achiziție publică a serviciilor de salubrizare – colectare și transport deșeuri municipale – și a documentației aferente: Studiu de oportunitate, Caiet de sarcini, Regulamentul de organizare și funcționare și Modelul de contract de delegare prin contract de achiziţie publică.

Contractul ar urma să fie încheiat pentru o perioadă de 2 ani, cu  precizarea că va înceta în momentul finalizării achizițiilor serviciilor organizate de către ADI Ecolect Mureș, de colectare și transport deșeuri municipale.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: