Acasă ADMINISTRATIE Scutiri de la plata taxei de salubrizare pentru mai multe categorii de...

Scutiri de la plata taxei de salubrizare pentru mai multe categorii de persoane, la Târgu Mureș

[ad_1]

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat în ședința ordinară de joi o serie de modificări ale Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici pentru acest an, menite să vină în sprijinul persoanelor fizice.

Astfel, s-a decis scutirea de la plata taxei speciale de salubrizare pentru o serie de categorii sociale vulnerabile. O primă categorie scutită este cea a veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război. Următoarea o constituie persoanele fizice prevăzute de Decretul–Lege 118/1990 și Ordonanța Guvernului 105/1999, adică acele persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, deportate în străinătate ori care au fost prizonieri, respectiv cele care au fost persecutate din motive etnice de către regimurile totalitare din România între 6 septembrie 1940-6 martie 1945 (deportate în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, private de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare; refugiate, expulzate sau strămutate în altă localitate, cele care au făcut parte din detașamentele de muncă forțată, sunt supraviețuitori ale trenurilor morții, sunt soțul sau soția unei persoane asasinate ori executate din motive etnice sau în urma masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare, dacă ulterior nu s-au recăsătorit, ori au fost evacuate din locuința deținută). O a treia categorie scutită de plata taxei speciale de salubrizare se referă la persoanele cu handicap grav sau accentuat și persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.

Scutirea se aplică începând cu data de întâi a lunii următoare depunerii documentelor doveditoare și nu este condiționată de existența unui imobil în proprietatea persoanei respective.

Totodată, termenul de depunere a declarațiilor în vederea calculării taxei speciale de salubrizare a fost prelungit până la data de 31 martie 2021 pentru toți contribuabilii persoane fizice.

În aceeași ședință, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind delegarea de gestiune prin contract de achiziție publică a serviciilor de salubrizare – colectare și transport deșeuri municipale – și a documentației aferente: Studiu de oportunitate, Caiet de sarcini, Regulamentul de organizare și funcționare și Modelul de contract de delegare prin contract de achiziţie publică.

Contractul ar urma să fie încheiat pentru o perioadă de 2 ani, cu  precizarea că va înceta în momentul finalizării achizițiilor serviciilor organizate de către ADI Ecolect Mureș, de colectare și transport deșeuri municipale.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Ce înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi mereu în siguranță la tine acasă

 O casă pe pământ, o vilă sau chiar şi un apartament trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi sigure, atât în...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: