AcasăSTIRISe reduce norma didactică pentru profesorii cu gradul I

Se reduce norma didactică pentru profesorii cu gradul I

Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I şi vechime în muncă de peste 25 de ani, ceea ce va majora veniturile acestora din ore suplimentare, şi intenţionează să reducă şi vârsta de pensionare tot pentru profesorii cu grad I, au declarat surse oficiale din minister citate de Mediafax.

Măsurile au fost discutate deja în Executiv şi există un acord la nivelul Guvernului pentru aplicarea acestora. Astfel,  norma de ore pentru profesorii cu grad I didactic şi vechime în muncă de peste 25 de ani va fi redusă prin ordonanţă de urgenţă, deja agreată la nivelul Guvernului.

În acelaşi timp, a existat în Guvern o primă discuţie pentru reducerea vârstei de pensionare în cazul profesorilor cu gradul I, urmând ca Ministerul Educaţiei şi Ministerul Justiţiei să ajungă la un acord privind procedurile legale de aplicare.

Încă de săptămâna trecută se vehicula informaţia că Guvernul intenţionează să majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informaţii, din apărare şi penitenciare şi să reducă norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru aceştia, din ore suplimentare. La acel moment, sursele citate au precizat că, dacă vor fi aprobate, măsurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fără însă să aibă acordul experţilor Fondului Monetar Internaţional.

Sporurile pentru militari au fost majorate în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă, cu aplicare de la 1 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc