Acasă STIRI Secretara primăriei Deva și soțul acesteia, reținuți de DNA

Secretara primăriei Deva și soțul acesteia, reținuți de DNA

[ad_1]

Procurorii anticorupție au descins, miercuri, la Primăria Deva. La 24 de ore de la acel moment, DNA anunță reținerea pentru 24 de ore a secretarului Primăriei Deva, a soțului acesteia – angajat al primăriei, și a unui om de afaceri. 

Trafic și complicitate la trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 31 martie a doi angajați ai Primăriei Deva și a unui administrator. Toți trei sunt acuzați de fapte de corupție.

Laura Sârbu, secretarul Primăriei Deva este cercetată pentru trafic de influență în formă continuată. Soțul acesteia Hadrian Sârbu, angajat al Biroului Investitori Relații Externe, este cercetat pentru complicitate la trafic de influență în formă continuată. Aceeași acuzație este îndreptată și spre administratorul unei societăți comerciale.

Bani contra influență. Laura Sârbu a primit peste 40 mii lei

Conform DNA, în perioada 2020 – 2021, secretara Laura Sârbu, beneficiind și de ajutorul soțului ei, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

”Concret, banii respectivi ar fi fost primiți și pretinși pentru traficarea influenței în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria municipiului Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție”, informează DNA.

Procurorii anticorupție spun că influența secretarei s-a dovedit a fi una reală.

„La data de 05 august 2020, omul de afaceri a încheiat cu primăria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva). Ca urmare a înțelegerii inițiale, omul de afaceri, prin intermediul societății administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al Primăriei municipiului Deva suma totală de 40.000 lei”, mai arată DNA.

Potrivit procurorilor, în acest dosar se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Laura Sârbu, soțul acesteia și administratorul societății vor fi prezentați Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: