Acasă Internațional Șeful Apple susține un start-up care va produce un duș ce economisește...

Șeful Apple susține un start-up care va produce un duș ce economisește 70% din apa consumată

Tim Cook, managerul colosului din Cupertino, Apple Inc., este implicat în susținerea unui start-up care a inventat un duș ce permite economisirea cu până la 70 de procente a apei consumate.

Intitulat Nebia, dușul revoluționar crează milioane de particule fine de apă, în condițiile în care  fluxul de lichid care trece în fiecare minut prin pară este de trei ori mai mic în comparație cu un duș clasic.

”Dușurile sunt de 100 de ani la fel. Acum a venit momentul să facem o schimbare și să avem grijă de apa pe care o consumăm,” a declarat Philip Winter, unul dintre co-fondatorii companiei care a dezvoltat tehnologia din spatele acestui duș SF.nebia-head

Para dușului Nebia este confecționată dintr-un polimer de înaltă densitate cu diuze microscopice. Dușul poate fi montat pe orice instalație clasică și, deocamdată, nu este conectat la niciun fel de software. Pe termen mediu însă, echipa de proiect are în vedere să îmbunătățească acest concept prin atașarea unui dispozitiv electronic ce va pemite transmiterea unor informații pe telefonul mobil referitoare la încărcarea diuzelor, aciditatea apei, temperatura și particulele din ea. Aplicația mobilă va afișa, de asemenea, cât de multă apă și energie a fost economisită în comparație cu ceea ce utilizatorul ar fi consumat prin folosirea unui duș clasic.

nebia2Deocamdată, cercetătorii care lucrează la realizarea dușului s-au focusat pe găsirea unui model cât mai corect pentru perdeaua de picături de apă pe care dușul o împrăștie, astfel încât să fie siguri că fluxul de apă atinge corpul uman la unghiul perfect și că are temperatura potrivită.

”Fizica din spatele procesului de atomizare a apei este destul de complexă. Am muncit foarte mult pentru a găsi optimul necesar unei economii reale de apă atunci când dușul este folosit; ne-am inspirat chiar din tehnologiile folosite în fabricarea motoarelor cu reacție”, a spus co-fondatorul companiei, Gabriel Parisi-Amon, cel care în trecut a lucrat la Apple Inc.

Start-up-ul care dezvoltă dușul Nebia este o companie formată din 6 persoane, dar au reușit să atragă printre investitori și personalități foarte importante precum CEO-ul Apple, Tim Cook, sau pe Eric Schmidt de la Google.

Dezvoltarea acestui duș revoluționar vine în contextul în care statul american California se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima sută de ani, fapt care dovedește că și la nivel planetar rezervele de apă vor fi în viitor una dintre cele mai prețioase resurse.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: