AcasăSPORTSeminar pentru combaterea rasismului prin fotbal în România

Seminar pentru combaterea rasismului prin fotbal în România

Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, organizează acest workshop miercuri, 21 octombrie 2015, la ora 11:00, la Casa Fotbalului din București.

Dezbaterile se desfăşoară în cadrul Football People Action Weeks, eveniment internaţional iniţiat de Reţeaua FARE, care are loc în perioada 8-22 octombrie 2015 şi aduce împreună suporteri, cluburi şi minorităţi entice. Această acţiune îşi propune să lupte împotriva discriminării şi să evidenţieze contribuţia pe care toţi o putem aduce în fotbal oriunde am locui, oricare ar fi legătura noastră cu fotbalul şi indiferent de mediul din care provenim.
Acest seminar are scopul de a identifica instrumente inovatoare de combatere a rasismului în fotbalul românesc printr-o analiză integrată a contextului social actual. Reprezentanţi ai societăţii civile, ai instituţiilor publice anti-discriminare, precum şi experţi din cadrul Federaţiei Române de Fotbal vor explora modele de bune practici aplicate la nivel internaţional şi vor defini cadrul pentru dezvoltarea unei iniţiative la nivel naţional.
Scopul acestei prime întâlniri este de a crea un cadru de colaborare inter-instituţională pe termen lung şi constituie un punct de pornire pentru aplicarea unei metode adaptate la provocările din România. Temele de interes au în vedere combaterea rasismului faţă de minorităţi, cu accent asupra populaţiei de etnie romă.
La eveniment şi-au anunţat prezenţa domnul Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Csaba Asztalos, preşedinte Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, domnul Aledin Amet, subsecretar de stat al Departamentului de Relaţii Interetnice, precum şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile, implicaţi în problematica discriminării: fundaţia Friedrich-Ebert-Stiftung Romania, Institutul Ovidiu Șincai, Asociaţia Romano Butiq, British Council.
”Federația Română de Fotbal susține demersurile împotriva rasismului, iar acţiunea noastră nu se restrânge doar la fotbal. Rolul acestor întâlniri, care ne dorim să devină o constantă și, în același timp, un reper în lupta împotriva discriminării, este de educare și prevenire. Doar printr-o strategie integrată şi implementată împreună cu toţi factorii din comunitate putem reduce apariţia manifestărilor rasiste în societatea noastră”, a declarat Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu.
Raluca Negulescu, Director executiv al fundaţiei Policy Center for Roma and Minorities: „În condițiile în care fotbalul are un foarte mare potențial să devină un element coeziv în combaterea rasismului în România, considerăm necesară dezvoltarea unei strategii naționale care implică toți actorii relevanți, de la cluburi sportive, organizații din societatea civilă, la cetățeanul de rând. Această dezbatere permite definirea cadrului pentru un astfel de parteneriat și propune o viziune pe termen lung în procesul de eliminare a rasismului din spațiul public românesc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc