Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Sibiul devine o imensă scenă de teatru, începând de astăzi

Sibiul devine o imensă scenă de teatru, începând de astăzi

Cel mai important festival de teatru internațional din România și unul dintre principalele evenimente de gen din Europa, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) se pregătește să ridice cortina vineri, în fața a 68.000 de spectatori așteptați din țară și străinătate, pentru a vedea peste 500 de evenimente culturale, potrivit organizatorilor.

Tot orașul Sibiu, dar și o parte din județ se vor transforma în spații de joc, în perioada 9 — 18 iunie 2017, pe durata FITS, care va reuni 3.278 de artiști și invitați.

Potrivit organizatorilor, 17.000 de bilete au fost vândute de la începutul lunii aprilie până acum, stabilindu-se un nou record de vânzări, 78 de spectacole fiind deja cu locurile epuizate. Pe de altă parte, peste 60 la sută din tot ce se întâmplă la FITS este gratis pentru public și asta face ca mirajul artelor spectacolelor să cuprindă toată comunitatea locală.

FITS aduce vineri 12 evenimente speciale, 13 spectacole în săli consacrate sau spații interioare transformate în spații de joc și nouă spectacole stradale, acestea fiind unele dintre cele mai așteptate de publicul larg.

Două dintre cele mai așteptate evenimente speciale programate vineri la FITS sunt expoziția de fotografii personale intitulată “Lumea lui Purcărete”, care va fi vernisată la ora 9,00, în Centrul de informare turistică din Primăria Municipiului Sibiu și “Ziarul Orizontal”, care înseamnă desene și mesaje ale artistului vizual Dan Perjovschi ce pot fi văzute de oricine pe zidul exterior al Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu.

Festivalul de la Sibiu este recunoscut pentru atenția pe care o acordă spectacolelor de stradă din timpul evenimentului.

“Spectacolele de stradă sunt forța acestui festival iar calitatea lor a crescut de la an la an. Pentru ca sibienii și cei care vin în Sibiu special pentru festival să se poată bucura de calitate și diversitate în artele spectacolului, Piața Mare, Pietonala Bălcescu, Piața Mică și alte spații în aer liber primesc cele mai importante companii în artele spectacolului de stradă, care dau farmecul, emoția și marea așteptare pe care Festivalul le aduce an de an”, spune Constantin Chiriac, președintele FITS.

Vineri, compania franceză de teatru Cie Remue Menage dă startul spectacolelor outdoor, de la ora 18,00, pe pietonala Nicolae Bălcescu din centrul istoric al municipiului Sibiu, cu “Incursiune în abis”. Acest spectacol este o paradă de lumini purtată de ritmul tobelor taiko și de sunete electronice, acompaniate de meduze, stele strălucitoare, un cal de mare maiestuos și de Diavoli de Mare pe picioroange. Circ, muzică, foc, elemente pirotehnice — toate acestea ne poartă într-un univers ce îmbină tărâmul subacvatic cu cel terestru. Acest spectacol va putea fi revăzut de la ora 21,30, în Piața Mare, tot în centrul istoric al orașului.

Tot vineri începe în cadrul FITS un târg de carte numit “Sibiu Book Festival — Strada cu cărți”, care are loc în Piața Mică, timp ce patru zile.

Spectacolele de interior încep vineri, la ora 16,00, la Teatrul “Gong”, cu “Cântăreața cheală”, un spectacol eveniment din sezonul francez. Cel de al doilea spectacol eveniment programat vineri, dar la ora 20,00, la Fabrica de Cultură, este “Tango la înălțime II”, unde dansatorii argentinieni plutesc în aer.

Cine iubește dansul este invitat vineri, de la ora 18,45, pe pietonala Nicolae Bălcescu din municipiul Sibiu, să vadă trupa Waka Chiré Band, prima trupă de carnaval din Guadalupa, care va dansa cu această ocazie pentru prima dată în Europa.

De la ora 19,00, în Piața Mică, acrobați germani vor impresiona publicul cu un spectacol de circ la înălțime. Compania Geschwister Weisheit prezintă la Sibiu cel mai important spectacol european de acrobații pe sârmă, la înălțime, echipa fiind formată din 13 acrobați din trei generații diferite, care folosesc balansiere și frânghii. Compania a fost premiată la cea de-a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Circ de la Monte Carlo. Aceiași acrobați vor prezenta tot vineri, dar de la ora 22,15, în Piața Mare, un alt spectacol de circ.

Prima zi a FITS se va termina cu un foc de artificii, la miezul nopții.

Programul de spectacole al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informații sau neclarități este disponibilă adresa de e-mail ticketing@sibfest.ro 

Sursa: FB

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Vaccinare anti-COVID: De astăzi s-a reluat programarea pentru imunizare cu serul Pfizer-BioNTech. Persoanele care se pot înscrie

Ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, cea cu numărul 78,  se va desfăşura în noaptea de duminică spre luni și va...

IPJ Alba: Peste 1.400 de persoane verificate în județ, 108 sancționate pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, cea cu numărul 78,  se va desfăşura în noaptea de duminică spre luni și va...

Maraton la vaccinare: 18.000 de persoane programate, în medie, pe oră. Câte au ales imunizarea cu Pfizer-BioNTech

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat sâmbătă că, până la ora 14.00, aproape 110.000 de persoane...

Scandalul dintre Primăria Alba Iulia și firma de transport STP: PLUS explică de ce nu a votat cu USR în Consiliul Local

Confictul intern din cadrul Alianței USR PLUS la nivelul județului Alba a fost făcut public, vineri seara, de președintele USR Alba, deputatul Beniamin...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: