Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Sibiul devine o imensă scenă de teatru, începând de astăzi

Sibiul devine o imensă scenă de teatru, începând de astăzi

Cel mai important festival de teatru internațional din România și unul dintre principalele evenimente de gen din Europa, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) se pregătește să ridice cortina vineri, în fața a 68.000 de spectatori așteptați din țară și străinătate, pentru a vedea peste 500 de evenimente culturale, potrivit organizatorilor.

Tot orașul Sibiu, dar și o parte din județ se vor transforma în spații de joc, în perioada 9 — 18 iunie 2017, pe durata FITS, care va reuni 3.278 de artiști și invitați.

Potrivit organizatorilor, 17.000 de bilete au fost vândute de la începutul lunii aprilie până acum, stabilindu-se un nou record de vânzări, 78 de spectacole fiind deja cu locurile epuizate. Pe de altă parte, peste 60 la sută din tot ce se întâmplă la FITS este gratis pentru public și asta face ca mirajul artelor spectacolelor să cuprindă toată comunitatea locală.

FITS aduce vineri 12 evenimente speciale, 13 spectacole în săli consacrate sau spații interioare transformate în spații de joc și nouă spectacole stradale, acestea fiind unele dintre cele mai așteptate de publicul larg.

Două dintre cele mai așteptate evenimente speciale programate vineri la FITS sunt expoziția de fotografii personale intitulată “Lumea lui Purcărete”, care va fi vernisată la ora 9,00, în Centrul de informare turistică din Primăria Municipiului Sibiu și “Ziarul Orizontal”, care înseamnă desene și mesaje ale artistului vizual Dan Perjovschi ce pot fi văzute de oricine pe zidul exterior al Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu.

Festivalul de la Sibiu este recunoscut pentru atenția pe care o acordă spectacolelor de stradă din timpul evenimentului.

“Spectacolele de stradă sunt forța acestui festival iar calitatea lor a crescut de la an la an. Pentru ca sibienii și cei care vin în Sibiu special pentru festival să se poată bucura de calitate și diversitate în artele spectacolului, Piața Mare, Pietonala Bălcescu, Piața Mică și alte spații în aer liber primesc cele mai importante companii în artele spectacolului de stradă, care dau farmecul, emoția și marea așteptare pe care Festivalul le aduce an de an”, spune Constantin Chiriac, președintele FITS.

Vineri, compania franceză de teatru Cie Remue Menage dă startul spectacolelor outdoor, de la ora 18,00, pe pietonala Nicolae Bălcescu din centrul istoric al municipiului Sibiu, cu “Incursiune în abis”. Acest spectacol este o paradă de lumini purtată de ritmul tobelor taiko și de sunete electronice, acompaniate de meduze, stele strălucitoare, un cal de mare maiestuos și de Diavoli de Mare pe picioroange. Circ, muzică, foc, elemente pirotehnice — toate acestea ne poartă într-un univers ce îmbină tărâmul subacvatic cu cel terestru. Acest spectacol va putea fi revăzut de la ora 21,30, în Piața Mare, tot în centrul istoric al orașului.

Tot vineri începe în cadrul FITS un târg de carte numit “Sibiu Book Festival — Strada cu cărți”, care are loc în Piața Mică, timp ce patru zile.

Spectacolele de interior încep vineri, la ora 16,00, la Teatrul “Gong”, cu “Cântăreața cheală”, un spectacol eveniment din sezonul francez. Cel de al doilea spectacol eveniment programat vineri, dar la ora 20,00, la Fabrica de Cultură, este “Tango la înălțime II”, unde dansatorii argentinieni plutesc în aer.

Cine iubește dansul este invitat vineri, de la ora 18,45, pe pietonala Nicolae Bălcescu din municipiul Sibiu, să vadă trupa Waka Chiré Band, prima trupă de carnaval din Guadalupa, care va dansa cu această ocazie pentru prima dată în Europa.

De la ora 19,00, în Piața Mică, acrobați germani vor impresiona publicul cu un spectacol de circ la înălțime. Compania Geschwister Weisheit prezintă la Sibiu cel mai important spectacol european de acrobații pe sârmă, la înălțime, echipa fiind formată din 13 acrobați din trei generații diferite, care folosesc balansiere și frânghii. Compania a fost premiată la cea de-a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Circ de la Monte Carlo. Aceiași acrobați vor prezenta tot vineri, dar de la ora 22,15, în Piața Mare, un alt spectacol de circ.

Prima zi a FITS se va termina cu un foc de artificii, la miezul nopții.

Programul de spectacole al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informații sau neclarități este disponibilă adresa de e-mail ticketing@sibfest.ro 

Sursa: FB

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Sfaturi utile pentru femei – 4 mici investiții pentru a te simți bine în pielea ta!

De multe ori, doamnele și domnișoarele simt nevoia de noi achiziții care să contribuie major la crearea unui sentiment plăcut. Încrederea în...

Cum să reduci cheltuielile pe care le ai cu mașina – Trucurile pe care merită să le încerci!

A întreține o mașină nu este ușor, dar nici ieftin. Pe lângă carburant, există o mulțime de lucruri care te fac să...

Pandemia ți-a afectat venitul? Iată cele mai TARI idei de cadouri pentru partenera ta în vreme de criză!

Într-o perioadă în care veniturile tuturor oamenilor au fost afectate, sărbătoriții ar trebui să se gândească mai des la expresia „gestul contează”....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: