Acasă ADVERTORIAL Sigur nu ai mașina complet pregătită pentru vară! Consultă acest GHID pentru...

Sigur nu ai mașina complet pregătită pentru vară! Consultă acest GHID pentru a te asigura că nu ai ratat nimic

Deși vremea este mai capricioasă ca oricând, credem sau nu, vara bate insistent la ușă și știm că atunci când o vom pofti înăuntru se va dezlănțui în toată splendoarea ei. Asta va înseamna un soare arzător, caniculă și multe provocări pentru mașina ta. Vara este și un moment foarte bun să te iei cu mașina la drum prin țară sau chiar prin alte țări, dar pentru asta va trebui să fii foarte bine pregătit. Majoritatea șoferilor știu cum să își pregătească mașina pentru iarnă, dar o mare parte dintre ei neglijează întru-totul vara, care poate fi un sezon la fel de provocator pentru mașina lor.

Cum ar trebui deci să îți pregătești corect mașina pentru vară?

Pasul 1 – Verifică sistemul de răcire al motorului

Rolul radiatorului este acela de a preveni supra încălzirea motorului. Fără un sistem de răcire funcțional în parametri, căldura dogoritoare de afară va contribui doar la încălzirea peste măsură a motorului. Asta poate duce la crăparea blocului de motor sau la îndoirea capului de cilindru. Repararea oricărui astfel de defect poate costa o mică avere, deci pentru a evita astfel de cheltuieli, este necesar să te asiguri că sistemul de răcire funcționează perfect.

Verificarea o faci astfel: când motorul este rece (niciodată nu verifici radiatorul când motorul este fierbinte!), verifică nivelul lichidului de răcire. Dacă trebuie să mai adaugi, nu adăuga apă, ci lichid de răcire sau gel anti-îngheț. Apoi vei verifica furtunurile. Nici unul nu ar trebui să fie uscat sau crăpat. Dacă radiatorul pare deteriorat, ar putea să fie momentul să îl schimbi deoarece aceste piese nu sunt făcute să reziste o viață întreagă. Poți cumpăra un radiator auto de la raoAUTO, la un preț foarte bun.

Pasul 2 – Verifică aerul condiționat

În timp ce sistemul de răcire al mașinii îți păstrează motorul rece, sistemul de aer condiționat îți asigură ție răcoare în mașină. Pornește AC-ul și simte aerul care pătrunde în mașină. Dacă acesta nu este rece, e timpul pentru o intervenție.

Verifică vizual sistemul AC pentru a depista crăpături. Verifică și condensatorul precum și filtrul de polen pentru a te asigura că acestea nu sunt înfundate. Dacă nu vezi nicio problemă de acest gen, ar putea fi timpul pentru o reîncărcare cu Freon.

Cea mai simplă metodă pentru o încărcare cu Freon este să mergi la un mecanic auto. Astfel eviți posibilele scurgeri și nu vei fi îngrijorat că ai făcut ceva greșit.

Pasul 3 – Cauciucuri de vară la control

Un alt pas important este acela de a face înconjurul mașinii și a verifica fiecare cauciuc în parte. Urmărește orice semn de uzură. Ai putea observa că partea exterioară a cauciucului este mai deteriorată decât cea interioară, sau invers.

Apoi dacă în timpul condusului simți că volanul trage dreapta sau stânga, ar putea fi timpul să reechilibrezi roțile. De asemenea, s-ar putea ca presiunea anvelopelor să nu fie ajustată corect.

Faptul de a circula cu cauciucuri bine întreținute și umflate, va proteja foarte bine jantele. În plus, vei consuma mai puțin carburant, ceea ce e exact ce vrei atunci când pornești într-o excursie cu mașina.

Pasul 4 – Verificarea frânelor

Când conduci, oprește radioul și ascultă pentru câteva secunde mașina. Auzi ceva când încetinești și oprești? Dacă da, acesta ar putea fi un semn că frânele tale au nevoie de o inspecție mai atentă. Aceeași concluzie o poți trage și dacă frânele pulsează. Cel mai bine ar fi să mergi la un expert pentru a le verifica. Acesta va inspecta cu atenție discul, tamburul, plăcuțele de frână sau rotoarele.

Înainte ca vara să lovească, ar trebui să verifici și nivelul lichidului de frână. Acesta este un lichid închis la culoare într-o canistră transparentă. Lichidul ar trebui să fie mai sus de linia care indică nivelul minim, și mai jos de nivelul maxim. Acest lichid poate deveni acid și astfel să rodeze metalul. Cuprul este cel mai slab metal din sistemul de frânare, motiv pentru care este afectat primul. Poți cumpăra niște teste de aciditate pentru a verifica dacă acesta este periculos și ar trebui schimbat.

Asigură-te deci că verifici fiecare din aceste aspecte și astfel vei fi cel mai pregătit pentru drumurile de vară!

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: