Acasă ECONOMIE Sindicaliștii din Valea Jiului au suspendat negocierile pentru noul contract colectiv de...

Sindicaliștii din Valea Jiului au suspendat negocierile pentru noul contract colectiv de muncă

Sindicatul “Muntele”, reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a suspendat vineri discuțiile referitoare la contractul colectiv de muncă (CCM), fiind nemulțumit că administrația nu poate garanta financiar respectarea drepturilor salariaților negociate până acum.

“Am suspendat negocierea CCM întrucât în cadrul ședinței de negociere de astăzi (vineri, n.r.), ni s-a prezentat un punct de vedere din partea casei de insolvență, care confirmă temerea noastră că nu există resurse financiare pentru a susține ceea ce am negociat până în prezent. În aceste condiții nu cred că mai este momentul să continuăm pierderea de timp, oamenii trebuie să vină alături de noi și să lupte împreună cu noi pentru a asigura atât o protecție socială pentru cei care urmează să-și piardă locurile de muncă, dar și finanțare pentru bucata de activitate care va mai rămâne din acest complex”, a declarat președintele Sindicatului “Muntele”, Petre Nica, citat de Agerpres.

Liderul sindical nu a exclus declanșarea conflictului colectiv de muncă la CEH și chiar a unei greve generale, după respectarea pașilor prevăzuți de lege în asemenea situații.

Nica susține că și în condițiile în care ar fi reduse toate drepturile angajaților, tot ar exista pierderi la CEH, motiv pentru care consideră că soluția redresării economice trebuie analizată în alt context decât cel al salariilor.

“În acest moment se prefigurează o grevă generală la nivelul complexului. Sper să fie doar un demers care să nu fie dus până la capăt și cei care guvernează România să înțeleagă că nu pe spatele muncitorilor și pe reducerea drepturilor salariale se poate salva complexul. Este demonstrat faptul că dacă tăiem toate drepturile salariale ale celor 6.000 de angajați, complexul tot generează pierderi. Atunci cred că altundeva este cheia”, a explicat Petre Nica.

Angajații CEH nu mai au contract colectiv de muncă din luna martie, când a fost denunțat unilateral de administratorul judiciar, în condițiile în care compania intrase în procedură de insolvență. De altfel, de la 1 august, vechiul CCM a expirat de drept, negocierile pentru un nou document de acest fel fiind începute în luna iulie.

CEH este în procedură de insolvență, cu datorii de peste 1,5 miliarde lei, din care 1,2 miliarde lei reprezintă restanțe la bugetul de stat.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: