AcasăADMINISTRATIESite-ul Consiliului Județean Bihor are o nouă versiune, mai utilă pentru cetățeni...

Site-ul Consiliului Județean Bihor are o nouă versiune, mai utilă pentru cetățeni și cu informații în limba maghiară

[ad_1]

Site-ul Consiliului Județean Bihor are un nou design și oferă o experiență mult mai intuitivă în navigare,

Opțiunile de pe site sunt ușor de accesat, indiferent de dispozitivul folosit (PC, laptop, tableta, smartphone), iar în comparație cu versiunea anterioară sunt multiple motoare de căutare concepute special să activeze pe secțiunea de interes pe care utilizatorul se află, rezultatele unei căutări fiind doar cele relevante, fără aglomerarea din alte secțiuni/categorii de documente cu informații irelevante.

Cea mai importantă noutate a website-ului este disponibilitatea lui în limba maghiară. Astfel, meniurile „Despre Bihor”, „Conducere”, și „Știri” sunt disponibile, integral, în limba maghiară. Totodată, vor fi traduse hotărârile Consiliului Județean Bihor ce au caracter normativ.

„Doresc să le mulțumesc colegilor care s-au implicat în relansarea website-ului Consiliului Județean Bihor, celor de la departamentul IT, consilierilor și, în special, domnului Rais Istvan, angajat al Consiliului, care s-a ocupat de traducerea versiunii în limba maghiară. În lunile următoare, website-ul va continua să fie optimizat, se vor mai lansa alte versiuni, în alte limbi, iar anumite secțiuni vor fi actualizate. Următorul pas va fi să digitalizăm activitatea Direcției Arhitect Șef prin intermediul website-ului”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Pentru realizarea noului site s-au folosit cele mai noi tehnologii de server și baze de date pentru a obține timpi cât mai reduși în procesare și interogare, iar optimizarea de resurse și viteză este constant monitorizată pentru a oferi o viteză cât mai bună de încărcare indiferent de terminalul pe care se face accesul.

Pentru persoanele cu deficiențe vizuale, a fost introdus un instrument special care permite modelarea vizuală pentru a îmbunătăți lizibilitatea informațiilor afișate.

Lansat în 2003, site-ul Consiliului Județean Bihor a mai fost schimbat, parțial, în 2013, dar niciodată total, ca în prezent.

Pentru a relansa site-ul, Consiliul Județean Bihor a colaborat cu o companie locală de publicitate, „Utopium”. Valoarea achiziției a fost de peste 29.000 de lei, cu TVA, bani cuprinși în bugetul CJ Bihor pentru anul 2020.

Administrația județeană anunță că este posibil ca, din cauza schimbărilor tehnice, în zilele următoare site-ul să funcționeze cu unele întreruperi punctuale, la anumite pagini.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc