Acasă TIMP LIBER Ski Resort Transalpina se redeschide în 14 decembrie

Ski Resort Transalpina se redeschide în 14 decembrie

Iubitorii de sporturi de iarnă au un motiv în plus de bucurie: cel mai nou domeniu schiabil din România, Ski Resort Transalpina, va fi redeschis în curând, scrie Business Magazin.

“Ski Resort Transalpina se va deschide în data de 14 decembrie, până acum nu s-a anunţat o dată oficială din cauza lipsei zăpezii.  Acum putem spune că a nins suficient şi prognoza meteo este în continuare bună”, a declarat Horia Brănescu, administratorul site-ului şi paginii de Facebook a staţiunii Voineasa. Dacă totuşi precipitaţiile vor lipsi, vor compensa instalaţiile de zăpadă artificială pentru care personalul de întreţinere va lucra atât ziua, cât şi noaptea pentru noul sezon de schi.

Aflată la 30 de km de Petroşani şi circa 100 km de Râmnicu-Vâlcea: Vidra Transalpina este unul dintre cele mai noi domenii schiabile din România, fiind inaugurat în decembrie anul trecut. Acesta conţine pârtii de peste 9 km pornind de la o altitudine de 2000 de metri, telegondole, teleschi şi telescaun. Un skipass de o zi pentru adulţi, valabil pe toate instalaţiile disponibile în ziua respectivă, va costa 100 de lei, iar pentru un copil cu vârsta de până la 14 ani, va costa 60 de lei. După ora 13:30, skipassurile vor putea fi cumpărate cu 60 de lei pentru adulţi şi cu 40 de lei pentru copii. Administratorii staţiunii oferă şi posibilitatea cumpărării de abonamente: pentru şapte zile, spre exemplu, skipassul costă 420 de lei, iar pentru copii, 250 de lei.

Întregul proiect a fost de demarat în 2010 şi se află în continuare printre obiectivele Autorităţii Naţionale pentru Turism. Instituţia a început să sprijine financiar Consiliul local Voineasa în implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de agrement în staţiunea Voineasa începând cu anul 2010. Valoarea totală a contractului este de circa 147 mil. lei(cca. 30 mil. euro), iar până acum a fost alocată o sumă de aproximativ 95 mil.lei., în trei tranşe: în 2010, 4,7 mil.lei, 2011 – 52,4 mil.lei, iar în 2012, 37 mil. lei.

La acestea s-a adăugat o contribuţie a Consiliului local Voineasa în valoare de 107.000 lei, iar suma necesară finalizării proiectului este de 52,4 mil. lei.”Ţinând cont de gradul avansat de realizare al proiectului, de potenţialul turistic pentru sporturi de iarnă, dar şi de rezultatele pozitive înregistrate până în prezent, Autoritatea Naţională pentru Turism intenţionează să continue sprijinirea financiară a proiectului, dar acest lucru este condiţionat de alocările financiare de la bugetul de stat”, a declarat pentru Business Magazin Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism(Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului).

Lacul de acumulare, instalaţiile electrice de la 2.000 de metri altitudine şi pârtiile cu diferite grade de dificultate ar putea transforma domeniul schiabil din Vidra într-unul dintre cele mai importante din Europa de Est. Circa 2.000 de turişti au ajuns în medie zilnic la Vidra după inaugurarea domeniului schiabil, gradul de ocupare a zonei Voineasa-Vidra-Obârşia Lotrului fiind aproape total în iarna 2012, în creştere cu 70% faţă de anul anterior.

Sursa: Business Magazin

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Reciclarea, responsabilitatea antreprenorului modern și atent

Adaptarea afacerii la cerințele de pe piață vine în mod firesc la un moment dat în direcția dezvoltării și presupune de multe...

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: