AcasăSTIRISlujba de Înviere de la Catedrala ortodoxă din Brașov va avea loc...

Slujba de Înviere de la Catedrala ortodoxă din Brașov va avea loc în Piața Sfatului

[ad_1]

Slujba de Înviere de la Catedrala ortodoxă din Brașov va avea loc în Piața Sfatului, a anunțat miercuri Primăria Brașov.

Viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu și prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, au discutat marți cu protopopul ortodox al Brașovului, părintele Dănuț Benga, pentru a identifica cele mai bune soluții pentru ca slujbele de Paști să se poată desfășura în condiții de siguranță, fără a exista o limitare a numărului de participanți. La nivelul fiecărei biserici ortodoxe din Brașov se vor identifica soluții pentru ca slujba să se desfășoare, în funcție de numărul de credincioși, în afara bisericii, iar distribuirea paștilor să se facă în mai multe locuri, amplasate tot în afara bisericii, pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului.

„În urma discuției pe care am avut-o cu domnul prefect și cu domnul părinte protopop, am căutat soluții pentru desfășurarea slujbei de Înviere în cele mai bune condiții în municipiul Brașov. Cea mai importantă dintre decizii a fost aceea de a organiza slujba de Înviere în Piața Sfatului, de a monta o scenă pentru aceasta și de a crea puncte de distribuție a paștilor și a luminii în mai multe puncte din Piața Sfatului, astfel încât să nu se creeze aglomerări de credincioși. Pe de altă parte, căutăm în această perioadă soluții pentru a putea desfășura slujba de Înviere în afara bisericilor și pentru celelalte 26 de biserici de pe raza municipiului. Astfel de exemple ar putea fi biserica de la Micșunica, unde slujba s-ar putea desfășura în perimetrul parcării de la supermarketul din apropiere, și biserica din Avantgarden Bartolomeu, unde slujba ar putea avea loc în parcul din centrul cartierului“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citește și

Cum vor fi organizate slujbele religioase începând din sâmbăta Floriilor și până la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Anunțul oficial al Bisericii Ortodoxe Române

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc