Acasă STIRI SNÎMVJ caută bani pentru Anghel

SNÎMVJ caută bani pentru Anghel

[ad_1]

Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului are de plătit peste 400 de mii de lei cumnatului senatorului PSD Cristian Resmeriță. Aurel Anghel, fost director al societății, a câștigat procesul prin care a cerut să-i fie acordată componenta variabilă prevăzută în contractul de mandat.

Penalitățile cresc în fiecare lună

Tribunalul Hunedoara i-a dat, în octombrie anul trecut, câștig de cauză lui Aurel Anghel, fost director general al SNÎMVJ. Societatea de închideri mine era obligată să-i achite 323.389 lei cu titlu de remuneraţie variabilă anuală aferentă anilor 2015 și 2016, actualizată cu indicele de inflaţie până la data plății efective. Anghel mai primea  55.290 cu titlu de dobândă legală penalizatoare, calculată până în data de 22.04.2020 și în continuare, până la data plății efective, dar și 16578,09 lei cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru și onorariu de expert. În total, peste 395 mii lei.

Cum SNÎMVJ nu a făcut plata, înaintând recurs, sumele penalizatoare cresc, suma finală de plată urmând a fi mai mare.

Plătit din vânzarea de fier vechi

Conducerea SNÎMVJ susține că într-un final nu va avea ce face decât să achite sumele pe care instanța a decis să trebuie să le primească fostul director general.

Directorul Daniel Sîrb spune că societatea încă nu are buget și nu a primit nici subvenția. Va trebui însă să strângă, inclusiv din vânzarea deșeurilor feroase și neferoase, suma pe care trebuie să i-o achite lui Aurel Anghel.

Apărarea SNIM, respinsă de instanță

În apărarea societății, juriștii din cadrul SNÎMVJ au invocat atât faptul că s-a prescris termenul în care Anghel putea să ceară sumele reprezentând componenta variabilă, cât și faptul că în calitate de director putea oricând să dispună de el. Ambele capete au fost însă respinse de instanță.

”Chiar dacă reclamantul avea căderea de a dispune plata drepturilor decurgând din remunerația anuală variabilă, în cauză nu s-a dovedit vreo culpă a acestuia în legătură cu neplata sumelor și oricum, drepturile acestuia subzistă”, se arată în motivarea instanței, conform rolii.ro.

Instanța a stabilit că neîntemeiate sunt și susținerile SNÎMVJ potrivit cărora Anghel, prin renunțarea la contractul de mandat înainte de împlinirea termenului contractual, nu a ridicat nicio pretenție de natură pecuniară.

SNÎMVJ a făcut recurs la sentința pronunțată de Tribunalul Hunedoara. Primul termen de judecată a fost stabilit abia pentru luna aprilie.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Ce înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi mereu în siguranță la tine acasă

 O casă pe pământ, o vilă sau chiar şi un apartament trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi sigure, atât în...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: