Acasă CULTURĂ Spectacol caritabil pentru înfiinţarea unei biblioteci şcolare rurale într-o comună din Bihor

Spectacol caritabil pentru înfiinţarea unei biblioteci şcolare rurale într-o comună din Bihor

[ad_1]

Asociaţia Rotary Club Oradea Art Nouveau, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria Oradea, organizează, în 9 mai, un eveniment caritabil online ”Cei ce nu uită – File de istorie pentru cartea noastră cea de toate zilele”, proiectul având ca scop sprijinirea educaţiei în mediul rural, prin înfiinţarea unor biblioteci şcolare rurale.

Spectacolul-eveniment “Cei ce nu uită” este o producţie a Teatrului Regina Maria – Trupa Iosif Vulcan, care a avut premiera în stagiunea 2012-2013. Toate încasările din biletele pentru spectacolul din 9 mai vor fi direcţionate pentru înfiinţarea unei biblioteci şcolare rurale la Şcoala Gimnazială Pietroasa, judeţul Bihor. Preţul unui bilet este de 30 lei, acestea putând fi achiziţionate de pe eventim.ro.

Potrivit comunicatului transmis de organizatori, prin acest proiect iniţiatorii îşi propun să micşoreze distanţa dintre mediul rural şi cel urban, să încurajeze eliminarea analfabetismului funcţional în rândul elevilor şi să prevină abandonul şcolar.

“Considerăm că acest proiect este benefic pentru întreaga comunitate, impactând pozitiv elevi, profesori şi părinţi deopotrivă, atrăgând atenţia asupra importanţei cititului şi alfabetizării ca drept fundamental al omului”, transmit organizatorii.

“Spectacolul “Cei ce nu uită” nu vorbeşte despre un eveniment simplist, ci despre ceea ce ştim că s-a întâmplat în lagărele comuniste. Este un semnal de alarmă pentru generaţiile care nu trebuie să uite de miile de oameni ce au murit în închisori. E un spectacol în care cortina nu se ridică, în care nu există loc de aplauze. E doar o expunere a unei realităţi crude… Pentru că trecutul nu trebuie uitat”, se menţionează în comunicat.

Un spectacol itinerant, teatru în spaţiu neconvenţional, realizat după un scenariu de Gavriil Pinte. Din distribuţie fac parte actorii: Andreea Gabor, Alina Leonte, Mirela Niţă Lupu, Anca Sigmirean, Angela Tanko, Anda Tămăşanu, Dania Ţinca, Denisa Vlad, Şerban Borda, Ciprian Ciuciu, Tiberiu Covaci, Andrei Fazecaş, Andrei Gliga, Sorin Ionescu, Igor Lungu, Sebastian Lupu, Eugen Neag, Ion Ruscuţ, Alexandru Rusu, Emil Sauciuc, Alin Stanciu, Radu Tudor, Răzvan Vicoveanu

Orchestra: Petrică Popa, Dumitru Negrean, Sorin Costache, Gheorghe Căbuţa, Nicu Moldovan, Eduard Albina. Regia artistică şi ilustraţia muzicală: Gavriil Pinte; Scenografia: Roxana Ionescu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 SOLUȚII de a așeza încălțămintea tuturor membrilor familiei la ușa de la intrare

În multe locuințe se poate observa că la intrare sunt așezate la vedere numeroase perechi de pantofi, papuci, cizme, sandale, teniși, aparținând...

Design în VEST – Cum să păstrezi aerul vintage al casei tale

Partea de vest a României este cunoscută pe lângă altele și pentru faptul că deține unele dintre cele mai vechi clădiri din...

Cele mai bune activități pentru copiii de 1 an, în casă și afară

Atingerea vârstei de 1 an reprezintă o etapă importantă în viața copilului și a părinților. Este perioada în care cel mic începe...

Vrei să ai mai multă grijă de tine? 5 aspecte de care trebuie să ții cont în fiecare zi

Să trăiești o viață sănătoasă nu înseamnă doar să fii atent la ce ai în farfurie sau exercițiile pe care le faci...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: