Acasă STIRI HUNEDOARA Spitalul CFR Simeria riscă să fie desfiinţat

Spitalul CFR Simeria riscă să fie desfiinţat

spital cfr simeriaSpitalul CFR Simeria riscă să fie desfiinţat în cazul în care acesta va fi transferat de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Sănătăţii într-o formulă din care lipseşte ambulatoriul de specialitate.

Cu o grabă nejustificată, ministrul Transporturilor a anunţat că are de gând să scoată spitalele ceferiştilor din subordinea ministerului pe care îl conduce. Măsura i-a îngrijorat şi pe cei 90 de angajaţi ai Spitalului CF din oraşul Simeria, care se gândesc, cu frică, în ce condiţii ar putea supravieţui spitalul dacă ar ajunge în subordinea autorităţilor locale, şi acestea lipsite de resurse financiare.

„Nu înţelegem care sunt motivele pentru care ministrul Transporturilor doreşte să renunţe la reţeaua medicală din subordine, în condiţiile în care aceasta nu consumă fonduri de la bugetul Ministerului Transporturilor. În situaţia în care vom fi transferaţi în subordinea Ministerului Sănătăţii, dorim ca acest lucru să se facă aşa cum suntem organizaţi acum, adică împreună cu ambulatoriul de specialitate aflat în subordinea spitalului. Fără ambulatoriul de specialitate, spitalul nu poate funcţiona pentru că fondurile prin care ne menţinem în activitate provin din serviciile pe care le prestăm în ambulatoriu”, a declarat liderul Sindicatului Liber de la Spitalul CF Simeria, Maria Bob.

Potrivit acesteia, o preluare a Spitalului CFR la Ministerul Sănătăţii ar putea fi urmată de transferul unităţii medicale în subordinea autorităţilor locale, iar Primăria Simeria nu dispune de fondurile necesare pentru întreţinerea spitalului.

În plus, susţine reprezentanta angajaţilor, spitalul are în plan dezvoltarea activităţii, în colaborare cu spitalele CF din Paşcani şi Sibiu fiind prevăzută înfiinţarea unui centru de excelenţă pentru diagnosticarea osteoporozei.

La rândul său, preşedintele filialei judeţene Hunedoara a CNSLR Frăţia, Lacrima Bolca, a declarat că sindicatele din cadrul confederaţiei susţin revendicările Sindicatului Liber de la Spitalul CF Simeria. În acest sens, CNSLR Frăţia a solicitat întrunirea Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Hunedoara, şedinţa acesteia urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

Spitalul CFR Simeria are 110 paturi structurate pe secţiile de Medicină Internă, Chirurgie, ATI, Neurologie, Spitalizare de zi, iar ambulatoriul de specialitate oferă consultaţii pe zece domenii medicale, inclusiv laborator pentru analize medicale acreditat.

 

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: