AcasăSTIRIStagiu de voluntariat de 12 luni în Bulgaria

Stagiu de voluntariat de 12 luni în Bulgaria

Asociatia ZURY din Timisoara, in parteneriat cu organizatia Youth House Sliven din Bulgaria desfasoara proiectul “Different but together”, un proiect de mobilitati pentru tineret (KA 1 – Serviciul European de Voluntariat) din cadrul noului program Erasmus+. In cadrul proiectului, Asociatia ZURY va trimite 1 tanar roman intr-un stagiu de voluntariat de 12 luni.

Ideea generala a proiectului este de a oferi o noua perspectiva de lucru a organizatiilor cu reprezentantii comunitatii locale gazda, precum si de a implica tineri voluntari straini in lucrul cu institutiile locale si a sprijini demersul societatii civile de a crea si promova politici locale de si pentru tineret. Contextul proiectului va oferi celor implicati sansa sa stabileasca mecanisme eficiente de cooperare si implementare a principiilor de interactiune intre tineri si autoritatile publice in scopul crearii unui model de buna practica de interactiune etnica, ajutand astfel la consolidand tuturor etniile care locuiesc in regiunea Sliven care sa influenteze si implementeze activitati de tineret promovand totodata toleranta si respectul intre grupuri. Proiectul presupune implicarea a 4 tineri voluntari din Spania, Austria, Italia si Romania.

Sarcinile si activitatile generale ale voluntarilor:

– activitati de integrare si relationare cu diverse institutii locale si din mediul social ca: primaria, Sheltered Housing, CBS ‘Hristo Botev’, ‘Blue House’

– participarea la seminarii lingvistice, de comunicare interculturala, munca in echipa etc.

– implicarea in comunicarea cu mass-media locala, acordarea de interviuri, participarea la emisiuni televizate, intalniri cu primarul din Sliven si directorul de activitati sociale, alte institutii educationale active in cadrul proiectului

– desfasura activitati cu caracter social in diverse institutii si centre locale, centrul de resurse pentru tineri cu dizabilitati, copii ai strazi etc.

– desfasura diverse ateliere de lucru in cadrul Youth Center Sliven, pregati si desfasura initiative proprii, evenimente publice, campanii de informare si de promovare a programului Erasmus+, EVS in scoli, cluburi, centre comunitare, orase mici din regiune ca: Nova Zagora, Kotel, Tvarditsa

– crea arhive foto in legatura cu activitatile proiectului si stagiul de voluntariat, livra prezentari publicului din Sliven si din regiune prin intermediul unor intalniri, retele sociale, publicatii in presa locala, website-ul organizatiei gazda; pregatirea si conceperea de prezentari si materiale promotionale si de marketing

– planifica si implementa activitati diverse cu tinerii si copii din cadrul Children’s Youth Council: intalniri, discurii, dezbateri, mese rotunde, initiative, scene deschise etc.

– organiza campanii de protectia mediului si de promovoare a mediului inconjurator, activitati non-formale si informale in scoli si alte institutii din regiune impreuna cu grupurile tinta vizate

Conditii de participare:

  • varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani
  • tineri interesati de munca cu alti tineri, copii si in special cu munca sociala (cu tineri si copii dezavantajati si/sau cu dizabilitati)
  • rezidenta in Romania
  • (daca e cazul) tineri cu oportunitati reduse* (aplicatiile venite din partea tinerilor cu oportunitati reduse vor avea prioritate, insa nu este o conditie obligatorie)

*Tinerii cu oportunitati reduse sunt tineri dezavantajati fata de altii, datorita unor situatii sau obstacole mentionate in lista ne-exhaustiva de mai jos. In anumite contexte, astfel de situatii sau obstacole blocheaza accesul efectiv al tinerilor la educatie formala si non-formala, mobilitate si participare transnatională, cetatenie activa, incurajare si includere in societate in ansamblu.

  • Obstacole sociale: tineri discriminati pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuala, dizabilitati etc.; tineri cu abilitati sociale limitate sau comportamente anti-sociale sau riscante din punct de vedere sexual; tineri in situatii precare; (fosti) condamnati, (fosti) consumatori in exces de droguri sau alcool; parinti tineri si/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
  • Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scazute, dependenta de sistemul de asigurari sociale; in situatie de somaj pe termen lung sau saracie; tineri fara adapost, cu datorii sau probleme financiare.
  • Dizabilitati: tineri cu dizabilitati mintale (intelectuale, cognitive, de invatare), fizice, senzoriale sau de alt fel.
  • Dificultati educationale: tineri cu dificultati de invatare; tineri care s-au retras din sistemul de invatamant formal; persoane cu calificari inferioare; tineri cu rezultate scolare slabe.
  • Diferente culturale: tineri imigranti sau refugiati, ori descendenti ai unor familii imigranti sau refugiati; tineri apartinand unei minoritati nationale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistica si includere culturala.
  • Probleme de sanatate: tineri cu probleme cronice de sanatate; tineri cu probleme de sanatate mintala.
  • Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau in regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilitati reduse, sate abandonate).

In cadrul proiectului, voluntarii vor beneficia de urmatoarele facilitati:

  • pregatire, formare si integrare
  • transport international
  • cazare
  • masa/bani de masa
  • bani de buzunar
  • transport local (pentru desfasurarea activitatilor, daca e cazul)
  • asigurare medicala
  • acces la activitati si resurse
  • recunoasterea rezultatelor invatarii prin eliberarea unui certificat YouthPass

Documente necesare pentru aplicare:

Curriculum Vitae

Formular de aplicare

Va rugam sa descarcati documentele, sa le completati in lb. engleza si sa le trimiteti la urmatoarea adresa de e-mail: evs@zury.org pana la data de 10.05.2015.

***

Alte aspecte de avut in vedere de catre cei interesati:

  • selectia se va realiza de catre reprezentantii Asociatiei ZURY impreuna cu reprezentantii Youth House Sliven din Bulgaria, de aceea va rugam sa completati documentele de aplicare in limba engleza;
  • voluntarul selectionat va avea obligatia sa participe la o sesiune de formare inainte de plecare – Pre Departure Training organizata de catre Asociatia ZURY pe parcursul a 1-2 zile la sediul asociatiei sau in mediul virtual, in functie de posibilitati;
  • acest proiect este aprobat deja de catre Agentia Nationala din Bulgaria, iar din Romania va fi selectionat cu siguranta 1 voluntar

Mesajul oficial poate fi consultat aici: http://zury.org/?p=684.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc