AcasăSTIRIStand de carte cu vânzare al Editurii Nemira la biblioteca din Deva

Stand de carte cu vânzare al Editurii Nemira la biblioteca din Deva

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în perioada 23 februarie – 23 martie 2016, în incinta Secţiei de Artă şi Carte Franceză, un stand de carte cu vânzare al Editurii Nemira din Bucureşti.

Una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate edituri românești, Editura Nemira a fost  înfiinţată în urmă cu 25 de ani, la 22 iulie 1991, de către regretatul om de cultură Valentin Nicolau. De-a lungul acestui sfert de secol, Editura Nemira a oferit iubitorilor de carte titluri interesante, incitante, din numeroase domenii ale cunoașterii, titluri căutate de cititori de toate vârstele și de cele mai variate profesiuni. Primele titluri, primite cu mare interes de către un important segment de cititori, au fost din domeniul literaturii science-fiction, operele unor scriitori celebri precum Stephen King, Frank Herbert, Philip K. Dick, Isaac Asimov etc. care în vremea comunismului au fost puțin sau deloc prezenți în librăriile românești.

Pe lângă acest gen de literatură, Editura Nemira aduce pe piaţă şi lucrări din domeniul filozofiei, al politologiei, cărţi cu tematică istorică, religioasă, dicţionare, literatură universală şi autohtonă, cărți de medicină, gastronomie, ezoterism, istorie, drept, teatru etc. în cadrul unor colecţii bine cunoscute şi căutate de cititorii avizaţi: Babel, Totem, Nautilus, Suspans, Bonton, Biblioteca de Politică, Biblioteca de Istorie, Biblioteca de Psihologie, Yorick, Epoca, Damen Tango etc.

Un domeniu important este reprezentat de cărţile cu caracter educativ, care pot fi utilizate ca auxiliar didactic, precum și tot mai numeroase titluri din domeniul IT, titluri cu care Editura Nemira iese inclusiv în spaţiul virtual.

Editura Nemira a fost cea care a publicat, pentru prima dată în România, autori ca John Kennedy Toole (Conjuraţia imbecililor), Paulo Coelho, Pascal Bruckner.

De asemenea, au fost publicaţi şi scritori români ca Mircea Nedelciu, Mircea Horia Simionescu, Ioan Petru Culianu, Ion Băieşu, Zigu Ornea, Luca Piţu, Paul Goma, Șerban Foarță, Radu Aldulescu, Mihai Sin etc.

De mare succes se bucură seriile de autor ale Editurii Nemira unde se regăsesc importanţi scriitori străini contemporani ca: Julian Barnes, Louis Ferdinand Celine, Abel Posse, Stephen King, Peter Mayle etc. De asemenea, celebra serie „Cântec de gheață și foc” de George R. R. Martin, a apărut tot la Editura Nemira, alături de o foarte largă paletă de cărți SF și fantasy de autori ca: Stanislaw Lem, Adrian Rogoz, Oscar Lemnaru, Felix Aderca, Orson Scott Card, Hugh Howey, Bernard Werber, Arthur C. Clarke etc.

La standul organizat la Secţia de Artă și Carte Franceză, cărțile Editurii Nemira vor putea fi procurate cu importante reduceri de preţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc