AcasăSTIRIHUNEDOARAStațiunile montane din județul Hunedoara s-au ”împodobit” cu ...zăpadă

Stațiunile montane din județul Hunedoara s-au ”împodobit” cu …zăpadă

Stațiunile montane Parâng, Straja şi Retezat din județul Hunedoara s-au ”împodobit” în noaptea trecută cu un strat de zăpadă ce depășește 30 de centimetri, fiind pregătite pentru a primii turiștii dornici să testeze pârtiile pentru prima dată în acest sezon.

Potrivit meteorologilor, în zilele care vor urma există șanse pentru ca stratul de zpăadă să devină și mai consistent, vremea fiind în răcire. Cabanierii și proprietarii de pensiuni sunt cei mai fericiți și spun că acestea sunt primele semne că iarna va aduce cu ea și încasări mai bune decât anul trecut. Deocamdată, pârtiile sunt încă improprii, însă în cazul în care va mai ninge câteva zile, sunt toate șansele ca schiorii să testeze zăpada înainte de a trece în luna decembrie.

Cea mai recentă prognoză meteo arată că pâna până pe 28 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, vremea devenind mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, astfel încât media maximelor diurne va ajunge în jurul valorii de 1 grad, iar cea a minimelor nocturne la -3 grade. Apoi, după 2-3 zile de încălzire, se vor menţine până pe 8 decembrie temperaturi medii maxime în jurul a 6 grade şi temperaturi medii minime între -2 si 0 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale, pentru începutul lunii decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc