Acasă STIRI Strabag, somată de Primăria Petroșani din cauza drumului din Parâng

Strabag, somată de Primăria Petroșani din cauza drumului din Parâng

[ad_1]

Primăria municipiului Petroșani a trimis, vineri, o somație celor de la Strabag, constructorul care realizează drumul din Parâng, proiect implementat de Consiliul Județean Hunedoara pe bani din Programul Național de Dezvoltare Locală.  Prin somație, municipalitatea din Petroșani cere ca anul acesta să se finalizeze lucrările în zona celor două tuneluri amplasate pe DJ 709F, astfel încât cele două pârtii – 2A și 2 C – să fie din nou funcționale.

Pârtii nefuncționale, fără încasări la stația intermediară a telescaunului

Reprezentanții Primăriei Petroșani spun că din cauza lucrărilor de amenajare a drumului județean, pârtiile 2A și 2C, în acest sezon de iarnă schiorii nu le-au putut folosi. Mai mult, din această cauză, municipalității i-au fost aduse și prejudicii financiare. Acestea rezultă din faptul că nu au fost vândute bilete la stația intermediară a noului telescaun. Stație de la care s-ar fi îmbarcat schiorii ce foloseau pârtiile închise din cauza lucrărilor la drum.

Și asta pentru că firma care se ocupă de construcția drumului nu a rezolvat, anul trecut, problema acoperirii celor două tuneluri peste care, conform proiectului tehnic, trebuie să treacă pârtiile de schi.

”Conducerea Primăriei Municipiului Petroșani i-a anunțat pe reprezentanții societății care execută proiectul, SC Strabag SRL București, că, în cazul în care deficiențele nu vor fi rezolvate, își rezervă dreptul de a-i acționa în judecată pentru neîndeplinirea obligațiilor care îi revin”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Petroșani.

La acest moment, pagubele financiare cauzate de lucrările la drumul județean nu au fost contabilizate. Însă, în urma unei comparații cu anii anteriori, reiese clar că au fost create pagube financiare.

Sectorul de drum supus modernizării are o lungime de 3,725 km, iar lucrările au fost demarate în 2018. Și nu au fost finalizate. Proiectul a depășit termenul limită, iar administratorul public al județului spunea că se va întocmi un act adițional la contract pentru a prelungi termenul de finalizare a lucrărilor.

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: