Acasă STIRI HUNEDOARA Ştucuţ-printre cei mai periculoşi infractori din Europa

Ştucuţ-printre cei mai periculoşi infractori din Europa

Constantin Niciu, zis Stucut. Foto: www.politiaromana.ro
Constantin Niciu, zis Stucut. Foto: www.politiaromana.ro

Autorităţile din Marea Britanie au dat publicităţii o listă cu numele şi fotografiile a 17 cetăţeni străini, consideraţi cei mai periculoşi infractori din Europa. Cei 17 sunt învinuiţi de jafuri, violuri, crime sau răpiri, iar printre ei se numără şi hunedoreanul Constantin Niciu (34 ani), zis “Ştucuţ”, căutat pentru jaf şi răpirea a doi oameni.

Bărbatul este născut în Lupeni, iar poliţiştii britanici cred că s-ar ascunde într-o suburbie a Londrei, unde ar fi fost văzut. Condamnat de o instanţă a Tribunalului Hunedoara la 11 ani şi şase luni de închisoare pentru tâlhărie şi lipsire de libertate, „Ştucuţ” a dispărut de acasă şi, cel mai probabil, are o identitate falsă pentru că britanicii susţin că Niciu s-ar fi numit, până acum: Claudiu Făgaş, Marian Lupu sau Costel Nacu.

Cunoscut în lumea interlopă, “Ştucuţ” conducea o grupare care se ocupa, înainte de anul 2006, cu traficul de persoane, operaţiuni şantaj, răpiri sau tâlhării. Declinul grupării mafiote a început în vara lui 2005, odată cu arestarea „locotenentului” lui Niciu, Alin Fazacs, zis şi „Bodo”.

Ofiţerii de la „Crimă Organizată” au stabilit că membrii reţelei le-au propus unor tineri din Uricani să transporte două tinere în Italia, care urmau să fie introduse într-o reţea de prostituţie. Deoarece tinerii au refuzat, cei doi au fost bătuţi, iar maşina le-a fost luată.

Poliţiştii au reuşit să-i aresteze pe toţi membrii grupului infracţional, mai puţin pe Ştucuţ, care a fugit în străinătate. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare, în lipsă, pentru tâlhărie şi lipsire de libertate.

Detectivul sergent Peter Rance, de la Unitatea de Extrădare a Poliţiei Metropolitane, a declarat, în ediţia electronică a cotidianului englez „Daily Mirror”, că este în interesul Marii Britanii ca aceşti indivizi periculoşi să fie găsiţi, recomandându-le cetăţenilor să nu se apropie de ei dacă îi văd şi să ofere informaţii despre ei sub protecţia anonimatului.

Dacă va fi prins, Niciu va fi extrădat de autorităţile britanice, urmând să fie adus în faţa justiţiei din România.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: