Acasă AGRICULTURA & AGRIBUSINESS Studenţii americani fac practicã în gospodãriile sãtenilor din Vaţa de Jos

Studenţii americani fac practicã în gospodãriile sãtenilor din Vaţa de Jos

vacaUn număr de 16 studenţi americani de la Universitatea Purdue, statul Indiana, lucrează cot la cot cu sătenii din Vaţa de Jos, în cadrul unui proiect derulat de instituţia de învăţământ din SUA şi Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Păsări şi Animale (AJCPA) Hunedoara, în parteneriat cu autorităţile locale.

Studenţii străini, care învaţă la secţia de creştere a animalelor din Universitatea Purdue, sunt ajutaţi în comunicarea cu sătenii de şase colegi de-ai lor care studiază la Universitatea de Ştiinţe Agricole „Banatul”, din Timişoara.

„Studenţii au fost cazaţi la şase familii din comuna Vaţa de Jos. Împreună cu ei am derulat mai multe seminarii de pregătire teoretică, iar acum am început activităţile practice. De exemplu, am lucrat la o fermă de vaci, unde studenţii au desfăşurat activităţi de dezinfecţie, au văruit grajdurile şi au făcut tratamentele medicale curente la animale”, spune preşedintele AJCPA Hunedoara, Alexandru Indrea.

El a explicat că programul stabilit de comun acord prevede activităţi zilnice în gospodăriile familiilor gazdă, în funcţie de necesităţi. Studenţii au prăşit porumbul, au cosit şi au adunat fânul, au muncit la animale.

Practica în comuna hunedoreană s-a constituit şi ca un interesant schimb intercultural.

„În casa vestitului taragotist Pera Bulz am organizat un concurs de făcut plăcinte cu brânză. Studentele americane  au apreciat reţeta prezentată de soţia acestuia, dar au pregătit şi o reţetă originală de plăcintă din Indiana”, a adăugat Alexandru Indrea.

Studenţii şi profesorii care-i însoţesc sunt foarte mulţumiţi şi impresionaţi de ospitalitatea gazdelor din comuna Vaţa de Jos. Tocmai de aceea, spune preşedintele AJCPA Hunedoara, programul va continua şi anul viitor cu un proiect ce îşi propune să sprijine producătorii de lapte din satul Brotuna, comuna Vaţa de Jos.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: