Acasă ADMINISTRATIE Sub presiunea străzii, Falcă dă înapoi. Retrage proiectul de reamenajare a Parcului...

Sub presiunea străzii, Falcă dă înapoi. Retrage proiectul de reamenajare a Parcului Eminescu

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat că proiectul de reamenajare a Parcului Eminescu, privind construirea unui tunel rutier şi a unei parcări subterane, va fi retras în urma protestelor unor organizaţii, afirmând însă că nu renunţă la idee şi ar putea organiza un referendum local.

Primarul Gheorghe Falcă a organizat o prezentare publică privind viziunea municipalităţii de a reamenaja Parcul Eminescu, aflat chiar în spatele sediului primăriei, după ce ideea a declanşat protestele unor organizaţii. La prezentare au fost prezenţi consilieri locali, reprezentanţi ai administraţiei, arhitecţi, ziarişti, dar şi membri ai comunităţii care se opune vehement proiectului de modificare a parcului.

Celor care nu fuseseră invitaţi, dar au fost prezenţi în sală, primarul le-a transmis că au două opţiuni: să plece sau “să respecte regulile” unor discuţii decente. Nimeni nu a părăsit sala, dar nici nu s-au semnalat incidente pe parcursul celor două ore în care Falcă şi reprezentanţii primăriei au prezentat proiectul.

În expunerea sa, primarul a legat proiectul de reamenajare a parcului de Cetatea Aradului, care în momentul valorificării din punct de vedere turistic va atrage un trafic şi mai mare decât cel actual în zona centrală, care va duce la blocaje. În acelaşi timp, edilul a spus că nu vor exista suficiente locuri deparcare în apropierea cetăţii, în condiţiile în care se estimează că vor fi cel puţin 2.000-3.000 de vizitatori pe zi.

Astfel, Falcă a spus că reamenajarea parcului ar fi rezolvat problema “sugrumării” traficului în spatele Palatului Administrativ, prin crearea unei legături rutiere subterane spre cel mai mare cartier din oraş – Micălaca -, dar şi a unei parcări cu sute de locuri.

[quote_box_center]Astăzi am demonstrat, pe baza documentelor de la specialişti din Germania şi România, necesitatea de realizare a unui parc central cu o parcare subterană şi cu două fluxuri noi de circulaţie. Constatând în mediile virtuale şi într-o parte a societăţii dezinformarea conform căreia noi doar tăiem copaci şi realizăm o placă din beton peste acest parc, am luat decizia de a retrage acest proiect şi de a merge într-o campanie de informare a publicului”, a spus Falcă.[/quote_box_center]

El a adăugat că nu renunţă la idee, iar un referendum local pe acest subiect ar putea avea loc în 2017.

Campania de informare ar urma să dureze o jumătate de an şi va fi legată de proiectul “Arad – Capitală Culturală Europeană”.

Aproximativ 200 de persoane au participat, sâmbătă, la un protest organizat în Parcul Eminescu, participanţii temându-se că parcul va fi desfiinţat.

Cei prezenţi la mitingul de protest au răspuns unei invitaţii lansate pe reţelele de socializare, după ce Primăria Arad anunţase că va comanda un studiu de fezabilitate pentru ca specialiştii să găsească soluţii pentru reamenajarea parcului, una dintre variantele propuse fiind construirea sub parc a unui tunel rutier cu parcare, iar la suprafaţă zona să fie pietonală pentru a lega Palatul Administrativ de faleza Mureşului şi Ştrandul Neptun.

Imediat după anunţarea intenţiilor, diverse organizaţii locale au protestat public, susţinând că parcul va fi distrus, iar arborii seculari vor fi tăiaţi, lucru negat de către responsabilii locali.

Totuşi, organizaţiile au iniţiat o petiţie online, care a strâns peste 2.500 de semnături, militându-se pentru păstrarea parcului în forma actuală.

La rândul lor, responsabilii Primăriei Arad spuneau că nu au în vedere desfiinţarea parcului, fiind în proceduri o licitaţie pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind reamenajarea zonei, pentru care s-a alocat din bugetul local suma de 161.000 de lei. După studiul respectiv urmau să se stabilească soluţiile de reamenajare a zonei, iar construirea unui pasaj rutier cu parcare era doar una dintre variantele propuse de municipalitate, însă licitaţia va fi acum anulată.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Ce ingrediente sa incluzi in rutina de ingrijire a pielii pentru rezultate uimitoare

Ingrijirea pielii este importanta atat pentru a avea un ten care sa arate impecabil, cat si pentru a-i pastra sanatatea. In ultimii...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: