AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSSucces românesc la ”Săptămâna Verde” de la Berlin

Succes românesc la ”Săptămâna Verde” de la Berlin

Una dintre cele mai importante manifestări din domeniul agricol la nivel european este ”Săptămâna Verde” (Grünen Woche) de la Berlin, manifestare ce se desfășoară din 17 până în 26 ianuarie. Ajunsă la cea de-a 79-a ediție, expoziția berlineză  nu putea trece neobservată și printre agricultorii din vestul României.

La fel ca și în anii trecuți , producătorii agricoli şi crescătorii de albine şi animale din județul Caraș-Severin au plecat spere Berlin pentru a participa la ”Săptămâna Verde”. În acest an, Pavilionul României are o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, o suprafață uriașă unde să poată fi expuse standurile producătorilor autohtoni. Agricultorii din Caraș-Severin vor fi acolo cu preparate tradiţionale, produse lactate şi apicole, vin, ţuică şi pălincă. Cooperativa Apicolă  „Prisăcarii Hercules” din Mehadia are deja experință în participarea externă la astfel de târguri, produsele lor fiind extrem de apreciate peste hotare. Dincolo de faptul că la târg ei își pot vinde direct produsele, se știe că cea mai importantă realizare este aceea de a stabili noi contacte cu potențiali clienți care să cumpere en-gros produsele.

Agricultura românească, mai ales componenta BIO, a devenit deja extrem de cunoscută și apreciată în vestul Europei. De la an la an cererea pentru produsele tradiționale românești dar și pentru cele BIO fiind în creștere pe piețele occidentale. Chiar dacă e în plină defășurare, expoziția de la Berlin poate fi considerată deja un succes pentru români, prin simplul fapt că suprafața alocată țării noastre ste uriași, semn al interesului tot mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc