Acasă SĂNĂTATEA TA Sute de copii din Timiș neimunizați din cauza lipsei vaccinului Hexacima

Sute de copii din Timiș neimunizați din cauza lipsei vaccinului Hexacima

Vaccinul Hexacima care imunizează copiii împotriva a şase boli nu se găseşte, de aproximativ două săptămâni, în cabinetele medicilor de familie din judeţul Timiş, astfel că aproximativ 300 de bebeluşi nu au fost imunizaţi.

De aproximativ două săptămâni, vaccinul Hexacima este de negăsit în cabinetele medicilor de familie din judeţul Timiş. Medicul Melania Arion de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş a declarat că ultima dată au ajuns doze de vaccin în judeţ în luna iulie a acestui an.

“Ultima tranşă de doze de vaccin Hexacima am primit-o în luna iulie, iar medicii de familie au mai avut pe stoc vaccinuri până la sfârşitul lunii trecute”, a spus Melania Aron, citată de Mediafax.

Reprezentantul DSP Timiş a adăugat că, în total, sunt aproximativ 300 de copii care nu au fost imunizaţi, în ultimele două săptămâni, iar instituţia a solicitat 22.000 de doze de vaccin Hexacima Ministerului Sănătăţii.

“Vaccinul este deja în ţară, dar la noi nu a ajuns. Aşteptăm ordinul de ministru ca să fim chemaţi, urmează ca în zilele următoare, probabil, să fim anunţaţi şi noi şi să ne ducem după el, aşteptăm ordinul de ministru. Dozele sunt repartizate de la minister. Noi am solicitat în jur de 22.000, nu ştim câte vom primi”, a declarat Melania Aron.

Şi în primăvara acestui an, timp de o lună, medicii de familie din judeţul Timiş au rămas fără vaccinul Hexacima.

Între timp, unele mămici din judeţul Timiş au cumpărat vaccinul cu bani din propriul buzunar, plătind între 270 şi 300 de lei pentru o doză.

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: