AcasăSTIRIARADSute de posturi deblocate în învăţământul universitar

Sute de posturi deblocate în învăţământul universitar

Ministerul Educaţiei a anunţat recent deblocarea unui număr de aproape 2000 de posturi în universităţile din toată ţara. Acestea vor fi ocupate prin concurs, iar înscrierea a început deja. În vestul României, cele mai multe posturi libere sunt la Timişoara.

Astfel, pentru mediul universitar din Timișoara au fost alocate 145 de posturi de profesori, lectori, conferenţiari, asistenţi sau şefi de lucrări. Cei care doresc să profeseze în învăţământul superior trebuie să îşi depună dosarul până la sfârşitul lunii ianuarie, la secretariatel universităţilor.

Instituţia cu cele mai multe locuri oferite la concurs este Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș. Vor fi scoase la concurs 38 de posturi de asistent universitar, șapte de conferențiar și 27 de șef de lucrări. La
Universitatea de Vest din Timișoara sunt cinci posturi de asistent universitar, 24 de lector universitar și 20 de conferențiar universitar. Aceasta are un deficit de 40% în ceea ce privește cadrele didactice. La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului sunt scoase la concurs patru posturi de conferențiar și cinci de șef de lucrări. Universitatea Politehnica Timișoara a primit cele mai puţine noi posturi, două de profesor universitar.
Şi universităţile particulare din Timişoara au câteva posturi libere. Universitatea Mihai Eminescu va avea voie să angajeze un asistent universitar, doi lectori universitari și patru conferențiari. La Universitatea Ioan Slavici se pot depune solicitări de participare la concurs pentru doi asistenți universitari, un lector universitar și trei conferențiari universitari.
Universitatea Aurel Vlaicu din Arad are si ea 4 posturi de profesor universitar scoase la concurs la disciplinele psihoterapii cognitiv-comportamentale, psihologia copilului, psihologia personalităţii.
Universitatea din Petroşani, în judeţul Hunedoara, a scos la concurs 9 posturi didactice şi de cercetare, în conformitate cu lista de posturi vacante publicate în Monitorul Oficial. Posturile scoase la concurs sunt: unul de lector universitar, cinci de conferenţiar universitar şi trei de şef de lucrări.

15 posturi au fost deblocate şi la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, în judeţul Caraş-Severin, cele mai multe, 11, fiind de lector. Doar un singur post este de asistent şi trei de conferenţiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc