Acasă EDUCATIE Tabăra Internaţională CANGURUL e în plină desfăşurare la Straja

Tabăra Internaţională CANGURUL e în plină desfăşurare la Straja

Peste 700 de elevi şi dascăli sunt prezenţi până duminică, 11 august, în staţiunea hunedoreană Straja, în cadrul Taberei Internaţionale “Cangurul”, organizată de către Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma.

500 de elevi şi 200 de profesori sunt în aceste zile la Straja, în cadrul Taberei Internaţionale “Cangurul.” Elevii sunt în mare parte câştigători ai concursurilor CANGURUL, iar participarea în tabără este răsplata performanţei lor. Tabăra este organizată de către Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma, cei care editează atât de cunoscuta revistă “Cangurul”. Ca şi în anii anteriori, la Straja sunt prezenţi elevi şi dascăli din Armenia, Bulgaria, Georgia şi Kazakhstan, cu toţii luând parte la diferitele ateliere şi activi­tăţi precum cel de fizică aplicată, cel de informatică, atelierul InfoSpeed sau cel de dezbateri. Sunt, de asemenea şi ateliere precum cel de ritm şi muzică, de încrustaţii în lemn, origami sau jocuri logice. Iubitorilor teatrului li s-a oferit posibilitatea de a participa la un atelier cu Fundaţia Abracadabra,  iar cei care au veleităţi artisitice pot alege atelierul de pictură pe sticlă sau pe cel de pictură pe tablete de ceramică. Competiţiile sportive nu lipsesc nici ele, fotbalul, tenisul de masă şi baschetul fiind la ele acasă. Dată fiind locaţia deosebită a taberei, drumeţiile pe munte au dat posibilitatea celor prezenţi să descopere frumuseţile unice ale zonei.

Stațiunea turistică Straja este localizată în județul Hunedoara, la o altitudine de 1445 m, în inima Munţilor Vâlcan,în zona Valea Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: