AcasăSTIRIHUNEDOARATabără Națională de Excelență la Deva

Tabără Națională de Excelență la Deva

Vizite la cele mai importante monumente istorice ale județului Hunedoara, activități sportive și culturale dar și multă distracție și voie bună, este oferta pe care Prefectura Hunedoara, alături de Direcția Județeană de Sport și Inspectoratul Școlar Județean, o fac celor  50 de olimpici prezenți în Deva, la cabana Căpriora, în Tabăra Națională de Excelență.

Cei mai buni elevi de liceu din fiecare județ dar și din sectoarele Capitalei sunt prezenți într-o tabără școlară de excelență la Cabana Căprioara din Deva. Între 26 august și 1 septembrie, elevii alături de câțiva dascăli ai loc vor avea parte de multă distracție, drumeții, dar și de ore de istorie și cultură într-un județ care abundă de monumente istorice.  Este prima ediție a acestui demers care se vrea a fi organizat anual, după cum declară reprezentanții Prefecturii Hunedoara. Fondurile pentru organizarea taberei provin de la Ministerul Tineretului și Sportului, iar printre cei prezenți se numă premianți ai olimpiadelor școlare, elevi de elită din cele mai importante licee și colegii din țară.

Sunt prezenți 55 de elevi şi opt profesori însoţitori, câte unul pentru fiecare regiune de dezvoltare, tabăra fiind gratuită. Ne dorim să răsplătim cumva rezultatele obţinute la învăţătură şi munca depusă în timpul anului şcolar de către cei mai buni liceeni din fiecare judeţ şi din sectoarele municipiului Bucureşti. Este un demers care aduce avantaje ambelor părți implicate; pe de o parte noi cei care vom avea parte de promovarea județului făcută de elevi de elită ai țării, dar și ei, cei care au posibilitatea de a vedea monumente istorice și locuri care au definit istoria acestei țări”, a declarat directorul Cancelariei Prefectului, Dan Terteci.

Astăzi a avut loc și o festivitate care a marcat începutul oficial al șederii elevilor la Căprioara, eveniment la care a participat prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, primarul Devei, Petru Mărginean, dar și inspectorul școlar general, Constatin Huțanu.

Copyright foto: Dan Terteci

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc