AcasăSTIRIHUNEDOARATabără națională de istorie și cultură dacică și romană la Costești

Tabără națională de istorie și cultură dacică și romană la Costești

60 de elevi cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani au fost selectați să participe la o nouă ediție a taberei naționale de fotografie, cultură, tradiții și civilizație dacică și romană de la Costești, în județul Hunedoara. 

Organizată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara în perioada 15 – 20 august 2016, tabăra de la Costești face parte din Programul de Tabare Naționale și Tematice finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). De altfel, MTS suportă costul cazării, mesei, a serviciilor de animare, precum și costul materialelor consumabile.

Tabara se adresează tinerilor care manifestă interes faţă de arta fotografică și istorie, în special celor care vor să cunoască mai bine două dintre popoarele antichităţii europene, dacii şi romanii.

Pana acum ne-am axat doar pe cultura, istorie si traditii romane si dacice. Anul acesta venim cu ceva ceva inovativ, si introducem si arta de a fotografia. Prin aceasta noua compenenta a taberei dorim sa venim in intampinarea nevoilor tinerilor. In ziua de azi mai toti tinerii detin cont pe site-uri de socializare unde posteaza poze din apropape toate activitatile lor zilnice. Isi doresc sa aiba cele mai reusite poze pentru a primii cele mai multe like-uri sau pur si simplu vor sa isi pastreze aminitri din locuri frumoase, prieteni dragi sau evenimente importante. Majoritatea insa nu au cunostinte teoretice sau practice despre arta de a face fotografii, si doar in unele orase au posibilitatea de a participa la cursuri de foto, majoritatea insa nu au aceasta oportunitate ” a declarat Lorincz Szell , directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara.

Pe parcursul celor 5 zile de tabără tinerii au posibilitatea de a-și îmbogați cunoștințele legate de istoria, cultura, tradițiile și civilizația dacică și romană, prin participarea la cursuri tematice, dar și prin vizite la cetățile dacice din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc