Acasă ECONOMIE Tabelul final al creanțelor CE Hunedoara va fi publicat abia în 20...

Tabelul final al creanțelor CE Hunedoara va fi publicat abia în 20 octombrie, din cauza unor contestații

Tabelul final al creanțelor Complexului Energetic Hunedoara (CEH), companie de stat aflată în insolvență, cu creanțe admise de 1,436 miliarde lei (320 milioane euro), va fi publicat în 20 octombrie, dacă vor fi rezolvate toate contestațiile în curs, au declarat vineri, pentru News.ro, reprezentanți ai administratorul judiciar al complexului, casa de insolvență GMC Craiova.

Tabelul preliminar al creanțelor, în care GMC a admis două treimi din din sumele totale de 2,28 miliarde lei solicitate de creditori, a fost publicat în data de 24 august. Data inițială de afișare a tabelului final era 16 septembrie, în cazul în care nu erau depuse contestații.

”Au fost depuse patru sau cinci contestații, ultima pe 8 septembrie, cu dată de soluționare 20 octombrie. Sumele contestate nu sunt mari, nu vor fi schimbări majore la creanțele finale”, a declarat, pentru News.ro, un preprezentant al GMC Craiova.

Datoriile altor creditori care au depus contestații sunt mult mai mici decât cele ale statului român, care are 82% din datorie. Datoria către Ministerul Finanțelor este de 1,17 miliarde lei, reprezentat de trei entități la masa credală.

Astfel, cea mai mare datorie, de 617 milioane lei, este către Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Hunedoara, 533,3 milioane lei este către Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, iar 20,9 milioane lei către Direcția Generală de Trezorerie și Datorie Publică.

CEH a intrat în insolvență pentru a doua oară în 23 iunie, după ce Tribunalul Hunedoara a decis deschiderea procedurii în acest sens, administratorul judiciar provizoriu fiind desemnat Casa de Insolvență GMC. Inițial, complexul intrase în insolvență în ianuarie, după ce a înregistrat pierderi de circa 900 de milioane lei în 2015, dar Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 19 mai, anularea intrării în insolvență.

După afișarea tabelului final al creanțelor trebuie depus un plan de reorganizare a companiei, care poate fi făcut de administratorul judiciar, de companie sau de creditori.

Dacă, în termen de 30 de zile nu este depus acest plan, atunci va putea fi solicitată declanșarea procedurii de faliment. La Complexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6.300 de angajați la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan și la termocentralele Mintia și Paroșeni.

Un raport făcut în acest an de către un comitet pentru minerit din Ministerul Energiei a arătat că la Complexul Energetic Hunedoara este nevoie de două grupuri energetice, Paroșeni și Deva, și de două mine viabile, Livezeni și Vulcani, în timp ce minele Lonea și Lupeni sunt considerate fără viitor și trebuie închise.

Sursa:news.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Știai că abilitățile motorii sunt importante încă din primii ani de viață? Află AICI 5 lucruri pe care să NU le faci pentru a...

Ca părinte, este important să ai în vedere lista completă a abilităților pe care copilul tău trebuie să le dezvolte încă de...

Alege candelabrul PERFECT pentru căminul tău

Frumusețea și exuberanța candelabrelor au fascinat generații întregi, iar până de curând, acest tip de corp de iluminat a fost rezervat familiilor...

Sfaturi pentru vestici: TOP 5 lucruri pe care trebuie să le iei zilnic cu tine în perioada verii

Atunci când trebuie să mergi la birou, în parc sau la plimbare, trebuie să-ți faci o listă cu produsele de care poți...

5 lucruri pe care NU le știai despre WINDSURFING, cel mai spectaculos sport estival

Mulți dintre cei care au încercat windsurfing-ul au declarat că acesta aduce senzații de neuitat și că adrenalina pe care o oferă...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: