Acasă ADVERTORIAL Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le acceptăm pe toate așa cum sunt, fără să ne gândim prea mult de ce arată într-un fel sau sunt diferite decât suntem noi, fără să punem sub semnul îndoielii autenticitatea lor sau dreptul lor de a exista în preajma noastră. 

Cum să te eliberezi de jugul prejudecăților?

Pe măsură ce înaintăm în vârstă și ne acomodăm din ce în ce mai mult cu normele societății, fără să ne dăm seama, începem să trecem ceea ce vedem în jurul nostru prin mai multe filtre, care ne sunt mai mult sau mai puțin proprii. Există prejudecăți legate de situația financiară, stil de îmbrăcăminte, chiar și muzica pe care o asculți. Dacă ești prea gras, ești judecat, dacă ești prea slab, de asemenea. Dacă te îmbraci în alt stil decât cel dictat de trendurile prezentului, nu ești la modă. 

Moda este ceva atat de subiectiv și depinde atât de mult de personalitatea fiecăruia, încât ea n-ar trebui sub nicio formă redusă la niște tendințe efemere. În general, orice nu este pe aceeași linie cu ceea ce face majoritatea este supus unor prejudecăți de masă. Acest lucru se întâmplă când cei din jur nu reușesc să înțeleagă și să accepte ceea ce este diferit de ei. 

Același lucru se întâmplă și cu locurile de muncă. Dacă ai un job în IT, esti tocilar, cu siguranță ești plictisitor. Nu contează că faci ceea ce îti place, iar câștigurile sunt pe măsură, deja ți s-a pus o etichetă. Dacă lucrezi într-o fabrică, nu ești apreciat sau nu ești acceptat, pentru ca banii adevărați se fac la birou. Cu mâinile înăsprite de muncă ești considerat undeva în pătura de jos a societății, indiferent că munca ta e baza pentru multe industrii din țară. 

Prejudecățile din domeniul videochat-ului

Dacă lucrezi la un videochat și câștigi mii de euro, asupra ta planează tot felul de suspiciuni. Angajeaza-te la Gloria Agency, vezi exact despre ce e vorba și formează-ți o părere în cunoștință de cauză. Oare câte persoane se pot lăuda în ziua de azi, în contextul pandemiei, că fac ceea ce le place, în condiții de lucru optime și cu câștiguri mari?

Câte persoane valoroase sau câte oportunități ai ratat ținând cont de ceea ce zice lumea? Din păcate, o astfel de atitudine nu aduce doar celorlalți deservicii, ci te privează și pe tine de experiențe care se pot dovedi a fi minunate. Frica de a nu fi acceptat de ceilalți pare a fi una dintre cele mai mari frici și una dintre cele mai distrugătoare. Caută să vezi adevărul dincolo de prejudecăți. 

Propune-ți să descoperi lumea prin filtrul propriu și prin scala de valori personale. Cu siguranță și tu te-ai confruntat cel puțin o dată cu lipsa de empatie sau înțelegere a celor din jur, și ai sperat în zadar la mai multă deschidere. Fii tu cel care revoluționează gândirea celor din jur. Orice mare schimbare începe cu un pas mic.   

Sursă foto: Pexels.com

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: