Acasă STIRI HUNEDOARA Telecabina spre cetatea Devei nu mai funcționează. Turiștii pot vizita monumentul doar...

Telecabina spre cetatea Devei nu mai funcționează. Turiștii pot vizita monumentul doar la pas

Turiștii care doresc să viziteze cetatea Devei nu mai au, începând de astăzi, opțiunea de a folosi telecabina, după ce Primăria a anunțat că panoul de comandă al acesteia s-a defectat, iar ea a fost scoasă din uz pentru o perioadă nedeterminată.

Telecabina care urcă spre cetatea Devei a fost recent verificată de către specialiștii care asigură mentenanța, în urma reviziei tehnice descoperindu-se că există o defecțiune a modulului de comandă din panoul de control care asigură comunicarea între cabină şi centrul de comandă. Primăria a decis imediat oprirea acesteia, până când va fi cumpărată și instalată o piesă nouă.

„Vreau să înțeleagă toată lumea că nu este vorba despre o piesă mecanică și nici despre acumulatorul modulului de comandă. Este o componentă electronică, de înaltă tehnologie, parte a sistemului computerizat de comandă, astfel că ea nu poate fi pur și simplu reparată local, de un electronist. Prin urmare am legătura cu parteneri din Austria și Germania, firme care ar putea să furnizeze acea componentă în cel mai scurt timp. Așadar, perioada în care telecabina nu va funcţiona depinde de termenul de livrare în România al acestei componente. Imediat ce vom afla amănunte, vom informa în mod public locuitorii și turiștii”, a declarat Cristian Răcăşan, directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

Defecțiunea tehnică de la telecabină vine după ce, în luna august, telecabina a rămas blocată de două ori într-o săptămână, turiștii care o foloseau atunci fiind evacuați de către pompieri.

Până la remedierea problemei tehnice, turiștii pot vizita monumentul istoric la pas, folosind unul dintre cele trei trasee turistice semnalizate cu panouri, cu ajutorul cărora pot afla numărul traseului şi durata estimativă de timp pe care o vor face. Cetatea Devei poate fi vizitată în acest fel zilnic, între orele 8:00-20:00.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Sfaturi utile pentru femei – 4 mici investiții pentru a te simți bine în pielea ta!

De multe ori, doamnele și domnișoarele simt nevoia de noi achiziții care să contribuie major la crearea unui sentiment plăcut. Încrederea în...

Cum să reduci cheltuielile pe care le ai cu mașina – Trucurile pe care merită să le încerci!

A întreține o mașină nu este ușor, dar nici ieftin. Pe lângă carburant, există o mulțime de lucruri care te fac să...

Pandemia ți-a afectat venitul? Iată cele mai TARI idei de cadouri pentru partenera ta în vreme de criză!

Într-o perioadă în care veniturile tuturor oamenilor au fost afectate, sărbătoriții ar trebui să se gândească mai des la expresia „gestul contează”....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: