Acasă STIRI Telescaunele din Parâng vor porni și cu un singur turist

Telescaunele din Parâng vor porni și cu un singur turist

[ad_1]

Modificare de abordare în ceea ce privește modalitatea de funcționare a telescaunelor din Parâng. Operatorii de la cele două instalații de transport pe cablu nu vor mai avea voie să restricționeze accesul în funcție de numărul de persoane.

Modificarea, aplicabilă deja

Telescaunele din Parâng vor funcționa și dacă o sigură persoană dorește să urce la munte. Se schimbă astfel regula potrivit căreia telescaunul pornește numai dacă este un grup de zece persoane.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, spune că regula e deja aplicabilă. Și asta pentru că turiștii care vor să ajungă în Parâng trebuie să poată face acest lucru. Astfel, atât telescaunul vechi, cât și TS3 vor funcționa, potrivit edilului, și dacă este un singur om, și dacă sunt 100 de oameni, atât în week-end, cât și în timpul săptămânii.

Primarul din Petroșani a avut, miercuri, o întâlnire cu cabanierii din Parâng pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea viabilizării turismului în această stațiune.

”Trebuie făcute niște lucruri de către administrația publică, legate de orarul de funcționare, de modul în care personalul deservent al instalațiilor de transport se comportă, de viabilizarea unor pârtii cu măsuri minime, de finalizarea drumului, de asigurarea grupurilor sanitare în stațiune, mai ales că numărul de turiști a crescut. De asemenea, trebuie făcut un regulament cu privire la accesul auto în stațiune și reglementarea accesului cu snowmobile, precum și ceea ce înseamnă pârtiile pentru sanie. Foarte importantă este conlucrarea între investitori și administrația publică locală, dar și conlucrarea între ei, precum și o mai mare deschidere și chiar ajutor reciproc”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Conform administrației locale, proprietarii de cabane din munte au recunoscut că acest sezon a fost unul dintre cele mai bune.

 

 

 

 

 

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: