Acasă STIRI Telescaunele din Parâng vor porni și cu un singur turist

Telescaunele din Parâng vor porni și cu un singur turist

[ad_1]

Modificare de abordare în ceea ce privește modalitatea de funcționare a telescaunelor din Parâng. Operatorii de la cele două instalații de transport pe cablu nu vor mai avea voie să restricționeze accesul în funcție de numărul de persoane.

Modificarea, aplicabilă deja

Telescaunele din Parâng vor funcționa și dacă o sigură persoană dorește să urce la munte. Se schimbă astfel regula potrivit căreia telescaunul pornește numai dacă este un grup de zece persoane.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, spune că regula e deja aplicabilă. Și asta pentru că turiștii care vor să ajungă în Parâng trebuie să poată face acest lucru. Astfel, atât telescaunul vechi, cât și TS3 vor funcționa, potrivit edilului, și dacă este un singur om, și dacă sunt 100 de oameni, atât în week-end, cât și în timpul săptămânii.

Primarul din Petroșani a avut, miercuri, o întâlnire cu cabanierii din Parâng pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea viabilizării turismului în această stațiune.

”Trebuie făcute niște lucruri de către administrația publică, legate de orarul de funcționare, de modul în care personalul deservent al instalațiilor de transport se comportă, de viabilizarea unor pârtii cu măsuri minime, de finalizarea drumului, de asigurarea grupurilor sanitare în stațiune, mai ales că numărul de turiști a crescut. De asemenea, trebuie făcut un regulament cu privire la accesul auto în stațiune și reglementarea accesului cu snowmobile, precum și ceea ce înseamnă pârtiile pentru sanie. Foarte importantă este conlucrarea între investitori și administrația publică locală, dar și conlucrarea între ei, precum și o mai mare deschidere și chiar ajutor reciproc”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Conform administrației locale, proprietarii de cabane din munte au recunoscut că acest sezon a fost unul dintre cele mai bune.

 

 

 

 

 

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Ce înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi mereu în siguranță la tine acasă

 O casă pe pământ, o vilă sau chiar şi un apartament trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi sigure, atât în...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: