Acasă STIRI ARAD Tenismenul Horia Tecău donează un ecograf performant Maternității din Arad

Tenismenul Horia Tecău donează un ecograf performant Maternității din Arad

Tenismanul Horia Tecău a donat maternității de la Spitalul Județean din Arad un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro, susținând astfel pentru a doua oară proiectul Organizației “Salvați Copiii”.

Este a patra donație în județul Arad, după ce, în ultimii doi ani Salvați Copiii a oferit maternității echipamente medicale în valoare de 89.000 de lei: două monitoare de funcții vitale, o lampă de fototerapie, un bilirubinometru și un incubator.

„Sunt multe lucruri în jur care ar putea fi mai bune, ar putea fi remediate sau schimbate. Pentru multă lume e dificil să vadă asta și renunță. Renunță să mai creadă. Când renunțăm să mai credem, renunțăm la viața pe care ne-o dorim pentru noi și copiii noștri. Eu vreau mai mult și cred că fiecare dintre noi are puterea să schimbe ceva. Acești bebeluși sunt fragili și speriați. Toată lumea e speriată de ceva și are nevoie de curaj. A ajuta înseamnă curaj, respect, dragoste și responsabilitate pentru noi și cei din jur. Redirecționând 2% din impozitul pe venitul anual către dotarea maternităților putem salva vieți. E o sumă care nu face diferența în viața ta, dar dai dovadă că stii ce este cu adevărat important și că îți dorești această schimbare. Felicit Organizația Salvați Copiii pentru acest program și pentru efortul lor de a le oferi acestor bebeluși o șansă la viață!”, a declarat Horia Tecău.

tecauEcograful va fi folosit de medicii de la maternitatea din Arad pentru analize amănunțite privind starea de sănătate a nou-născuților. Medicii spun că aparatul îi va ajuta să descopere la timp dacă bebelușii care se nasc înainte de vreme suferă de malformații congenitale sau au alte probleme medicale.

Dr. Angelica Filimon, șeful Secției Neonatologie de la Spitalul Județean de Urgență Arad, afirmă că “în neonatologie ecografia are un rol important în elucidarea unor probleme și în luarea unor decizii terapeutice”. “Până acum, Secția de neonatologie nu a avut în dotare ecograf. S-a lucrat cu un aparat care nu ne aparținea și care acum este de generație foarte veche, ce nu mai oferă precizie”.

Dotarea de la Maternitatea Spitalului Județean Arad face parte din seria de 25 de dotări anunţate de Salvaţi Copiii pentru anul 2016, ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară. Anul trecut, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a primit din partea Salvați Copiii un incubator performant în care sunt îngrijiți prematurii în primele luni de la naștere.

În Spitalul Județean de Urgență Arad au avut loc anul trecut 2.453 de nașteri și 633 de copii au fost îngrijiți în secția de terapie intensivă. Rata mortalității infantile în județul Arad a fost, în 2014, de 8,4 la mie.

În 2015, Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală 22 de maternități din țară, o parte consistentă din fonduri provenind de la 14.000 de contribuabilii care au ales să redirecționeze 2% din impozitul pe venit pentru organizație.

Potrivit comunicatului, România se menține pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la mia de nou-născuți vii în 2014, cauza principală fiind nașterile premature.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: