Acasă STIRI Tiberiu Iacob-Ridzi: Minerii nu au nicio vină. Trebuie să își primească banii...

Tiberiu Iacob-Ridzi: Minerii nu au nicio vină. Trebuie să își primească banii pentru munca depusă

[ad_1]

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, este solidar cu minerii din Valea Jiului. Edilul cere Guvernului să găsească soluţiile cele mai bune pentru CEH, astfel încât situaţia din Valea Jiului să se deblocheze, iar minerii să își primească drepturile cuvenite.

Apel către Guvern

Fost mineri și el, primarul din Petroșani, și-a exprimat solidaritatea cu minerii de la Livezeni și de la celelalte unități extractive care  protestează blocați în subteran ori în curțile unităților miniere pentru drepturile salariale.

”Sunt alături de minerii din Valea Jiului! Fac un apel la Guvern să găsească cele mai bune și cele mai rapide soluții pentru deblocarea acestei situații. Complexul Energetic Hunedoara este o companie cu capital 100% de stat, iar Executivul are obligația să achite drepturile salariale ale minerilor, care își riscă viața zi de zi în măruntaiele pământului pentru a aduce lumina la suprafață. Ca om care a lucrat în subteranul Văii Jiului, cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă această categorie socio-profesională,  munca grea pe care o depun pentru fiecare leu câștigat, iar minerii nu au nicio vină pentru situația în care a ajuns industria extractivă. Ei trebuie să își primească banii pentru munca depusă, iar guvernanții trebuie să înceteze să îi mai trateze pe oameni doar ca niște cifre reci, golite de suflet și substanță, așa cum s-a întâmplat uneori în ultimii 30 de ani”, spune primarul Tibeiru Iacob-Ridzi.

Potrivit primarului din Petroșani, Statul Român trebuie să își asume politicile economice implementate și să găsească rapid soluții pentru plata drepturilor salariale pentru angajații Complexului Energetic Hunedoara.

Apel către politicieni

Tiberiu Iacob-Ridzi a făcut un apel la solidaritate și către politicienii din județ.

”Fac un apel la solidaritate și responsabilitate către clasa politică din Valea Jiului și din județul Hunedoara. Trebuie să lăsăm deoparte diferendele politice și să ne unim eforturile astfel încât activitatea să continue în Valea Jiului, pentru că doar uniți putem mișca lucrurile în direcția pe care ne-o dorim cu toții”, a mai spus primarului municipiului Petroșani.

Sute de mineri protestează, în Valea Jiului, de mai bine de 48 de ore, nemulțumiți de faptul că nu le-au fost achitate salariile și drepturile salariale.

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

De ce trebuie să ţii cont când cumperi un cărucior pentru copilul tău

Achiziţionarea unui cărucior pentru un copil necesită timp şi bani şi este o investiţie importantă care necesită analizarea opţiunilor existente şi chiar...

Reciclarea, responsabilitatea antreprenorului modern și atent

Adaptarea afacerii la cerințele de pe piață vine în mod firesc la un moment dat în direcția dezvoltării și presupune de multe...

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: