Acasă AGRICULTURA & AGRIBUSINESS Timiș, județul cu cei mai mulți beneficiari ai plăților pe suprafața agricolă

Timiș, județul cu cei mai mulți beneficiari ai plăților pe suprafața agricolă

Aproximativ 600 de milioane de euro vor pleca către fermieri începând din 16 octombrie, în contul avansurilor pentru plățile pe suprafață, iar în cel mult două săptămâni toate fondurile vor fi în conturile lor, a declarat, miercuri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o conferință de presă.

Conform datelor făcute publice de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), județul Timiș este de departe cel în care sunt cele mai mari suprafețe solicitate la plată , 542.317,87 ha, urmat de județele Constanța (489.779,39 ha), Dolj (444.314,61 ha) și Teleorman (437.759,68 ha). APIA a primit, în perioada 3 martie — 10 iunie 2014, 1,026 milioane de cereri de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafață, pentru anul 2014, pentru o suprafață de 9,93 milioane de hectare.

[quote_box_center]Dincolo de rectificarea bugetară unde vrem să venim cu anumite ajutoare pentru sectoare care au fost deficitare, sigur după discuția de la Bruxelles, vreau să îi asigur pe fermieri că în 16 octombrie vom începe avansurile pentru plățile pe suprafață în valoare de 50% din plata europeană. Aproximativ 600 de milioane de euro vor pleca către fermieri începând din 16 octombrie și conform practicii de anul trecut, în două săptămâni toate fondurile vor fi în conturile lor”, a spus Constantin.

Pentru acest an, fermierii vor primi 139 de euro pe hectar plata europeană, la care se mai adaugă 21 de euro pe hectar de la bugetul de stat.

Sprijinul financiar pe suprafață este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: