Acasă ADMINISTRATIE Timișoara a trecut în faza a doua a competiției pentru titlul de...

Timișoara a trecut în faza a doua a competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

Capitala Banatului a reușit să se claseze în lista scurtă a orașelor din România care trec în faza a doua a competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, alături de Baia Mare, Cluj-Napoca și București.

Directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021, Simona Neumann, a declarat că, după primirea Raportului de evaluare din partea juriului, se va trece într-o nouă etapă de pregătire, în care se va ține cont de recomandările comisiei.

‘În actuala etapă, cred că s-a ținut cont foarte mult, în cazul Timișoarei, de faptul că avem un dosar foarte european, că am mizat pe latura participativă a întocmirii dosarului de candidatură, că am avut foarte multe consultări cu lumea artistică, dar și cu cetățeni, cu tinerii, că am ‘exploatat’ foarte bine latura multiculturală și interconfesională a Timișoarei și a Banatului, Revoluției din 1989, care a schimbat definitiv soarta României, dar cred că a contat foarte mult și faptul că am mers și pe relația transfrontalieră cu Ungaria și Serbia, în contextul în care noi includem Banatul istoric, ca regiune, în candidatura noastră’, a declarat Simona Neumann, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, după primirea Raportului cu recomandările comisiei, până în septembrie 2016 va urma o nouă etapă de “muncă asiduă”, pentru întocmirea unui nou dosar ce va fi supus jurizării, pentru selecția finală.

Orașele pre-selectate vor avea de revizuit și de completat candidaturile, conform indicațiilor ce vor fi primite de la membrii juriului.

‘Timișoara candidează sub sloganul ‘Shine your light — Light up your city!’. Nu am fi reușit să ajungem în acest moment fără sprijinul timișorenilor. A fost un proces lung, uneori dificil, dar am fost mereu încurajați de susținerea, expertiza și de încrederea primită de la cei care au crezut în proiect și în potențialul orașului’, a adăugat Simona Neumann.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: