AcasăSTIRITimișoara Air Show, cel mai mare spectacol aerian din vestul țării

Timișoara Air Show, cel mai mare spectacol aerian din vestul țării

Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara a fost sâmbătă gazda celei de-a V-a ediții consecutive a spectacolului aerian Timișoara Air Show. Surpriza acestei ediții a fost formaţia Baltic Bees din Letonia.

În cadrul spectacolului de la Timișoara au putut fi urmărite evoluțiile elicopterelor și ale avioanelor supersonice ale Forțelor Aeriene Române. Aeroclubul României a fost prezent cu formaţia Hawks of Romania, cu paraşutiştii din cadrul formaţiei Blue Wings şi cu formaţia de zbor cu avioane ultra-uşoare The Pellicans.  Spre deliciul numerosului public prezent, a făcut demonstrații pe cer și Formația ASALT, dar și Skybolt of Romania, iar Iacării Acrobaţi au folosit efecte pirotehnice.

„Piloţii letoni au fost foarte încântaţi de publicul din Timişoara şi de atmosfera de aici şi au ţinut neapărat să revină. Programul lor este foarte încărcat, însă au reuşit şi ne-au anunţat în urmă cu câteva zile că vor participa şi ei”, a declarat, directorul aeroportului, Daniel Idolu, într-o conferinţă de presă susținută înaintea show-ului.

Și în acest an, zborurile acrobatice au putut fi admirate la apusul soarelui, evoluțiile începând de la ora 19.00. După evoluţiile piloţilor, spectatorii au asistat la un concert de muzică rock susţinut de formaţii româneşti şi sârbeşti.

Evoluţiile încep la ora 19.00, dar spectatorii sunt aşteptaţi începând cu ora 16.30, pentru a nu se forma cozi şi aglomeraţie pe şoseaua care leagă Timişoara de aeroport. În zona evenimentului, vor fi prezenţi şi comercianţi care vor pune la dispoziţie produse alimentare şi băuturi răcoritoare. Pentru cei care doresc să vină cu maşina, a fost amenajate aproximativ 6.000 de locuri de parcare cu staţionarea gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc