AcasăȘTIINȚĂ & TEHNOLOGII NOITimișoara - pol de dezvoltare pentru Alcatel-Lucent

Timișoara – pol de dezvoltare pentru Alcatel-Lucent

Grupul francez Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente şi soluţii de telecomunicaţii din lume, îşi va mări echipa locală cu 100 de persoane anul acesta, urmând să ajungă astfel în total la 1.600 de angajaţi în România.

Majoritatea angajaţilor Alcatel-Lucent de pe plan local (circa 1.000 de persoane), lucrează în centrul de cercetare-dezvoltare din Timişoara, care este al doilea ca mărime din Europa după cel din Franţa în funcţie de numărul de salariaţi.

Compania a investit recent peste 200.000 de euro într-un laborator LTE dedicat studenților din anii terminali de la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnica din Timișoara (UPT), pas care va contribui la dezvoltarea educației tehnice în Timișoara dar care va asigura și o înaltă calificare pentru viitoarea forță de muncă pe care compania intenționează să o recruteze chiar de pe băncile facultății.

Colaborarea Alcatel-Lucent cu UPT are o istorie de peste 20 de ani, perioadă în care compania franceză a investit aici peste 1 milion de euro. Au fost echipate laboratoare cu tehnică de ultimă generație și au fost elaborate cursuri specializate împreună cu profesorii timișoreni.

P[quote_box_center]rin investițiile pe care le face în educație și în viitoarea generație de profesioniști, Alcatel-Lucent își propune să sprijine cei mai buni studenți să se pregătească, dincolo de teorie, pentru lumea reală. Odată cu deschiderea Laboratorului LTE din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și având acces la cele mai noi echipamente și tehnologii, studenților și profesorilor li se oferă oportunități de dezvoltare în linie cu cerințele pieței de telecomunicații”, declară Eugen Șerbănescu, director general Alcatel-Lucent România.[/quote_box_center]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc