AcasăSTIRITimișoara, printre orașele care vor atrage importante investiții imobiliare în acest an

Timișoara, printre orașele care vor atrage importante investiții imobiliare în acest an

Creșterea apetitului investitorilor pentru sectorul imobiliar s-a putut observa în 2014 și în România, înregistrându-se o serie de tranzacții cu proprietăți, atât pe segmentul de birouri, cât și pe cel comercial, conform unui raportului Emerging Trends in Real Estate Europe 2015.

Raportul arata ca, in ciuda incertitudinilor economice din Europa, proprietatile imobiliare raman un teren fertil pentru investitori. 70% dintre investitori se asteapta ca anul acesta sa existe un influx mai mare de capital, in cautarea celor mai bune afaceri. Cea mai mare problema pe care acestia o anticipeaza este deficitul de active, urmata de provocarile aduse de reglementari si de costurile de finantare.

[quote_box_center]Si in Romania s-a putut observa in 2014 o crestere a apetitului investitorilor pentru sectorul imobiliar, pe parcursul anului inregistrandu-se o serie de tranzactii cu proprietati – atat pe segmentul de birouri, cat si pe cel comercial. Ne asteptam sa asistam si in 2015 la o serie de investitii semnificative in acest sector, dar si la o reluare mai sustinuta a constructiilor noi, indeosebi in orase mai dinamice economic precum Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca”, a declarat Francesca Postolache, Partener, Servicii de Audit, liderul echipei de servicii pentru sectorul imobiliar, PwC Romania.[/quote_box_center]

O larga majoritate a investitorilor (82%) considera ca disponibilitatea activelor adecvate va avea un impact mediu sau moderat asupra afacerilor lor in 2015. Drept urmare, investitorii imobiliari – dispunand de capital provenind de la fonduri suverane de investitii si fonduri de pensii din Asia si America de Nord – se muta in medii mai putin competitive si isi indreapta atentia catre active de clasa secundara si oportunitati de dezvoltare. De exemplu, Berlinul a depasit orasul Munchen ca piata principala europeana de investitii, dat fiind ca este mai ieftin decat alte orase germane mari.

Primele cinci piețe imobiliare europene ale lui 2015 se preconizează a fi, conform raportului realizat de Urban Land Institute (ULI) și PwC, orașele Berlin, Dublin, Madrid, Hamburg și Atena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc