Acasă OAMENI SI LOCURI Timișorenii, invitați să scrie povești despre oraș

Timișorenii, invitați să scrie povești despre oraș

Ordinul Arhitecților din România (OAR), Filiala Timiș, îi învită pe timișoreni să privească cu atenție spațiile și oamenii din jurul lor, clădirile și arhitectura și să scrie scurte povești, dintr-o perspectivă personală, despre Timișoara. Totul este parte a unui proiect intitulat ”Privește Orașul”.

Campania Privește Orașul va fi lansată anul acesta în cadrul Festivalului Plai și are rolul de a introduce în programul cultural al Timișoarei unul dintre cele mai importante evenimente de arhitectură din România și din euroregiune: Bienala timișoreană de arhitectură – BETA 2016, al cărei program se va extinde pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie.

Aflată la a doua ediție, campania de implicare a timișorenilor într-un dialog pe teme de arhitectură, educație și comunitate reprezintă un obiectiv pe termen lung al Filialei Timiș a OAR. În luna septembrie, timișorenii sunt invitați să găsească în diferite locații din oraș (instituții de cultură și artă, baruri și cafenele), cartolinele Privește Orașul pe care fiecare persoană poate să scrie o poveste despre Timișoara.

“Scopul principal al campaniei este de a implica publicul larg în micro-procesele care determină schimbările cotidiene ale vieții urbane. Motivul pentru care considerăm importantă această implicare este observarea și conștientizarea gesturilor și atitudinilor, a modului în care omul și comunitatea pot influența și determina imaginea orașului. În cadrul Festivalului Plai, vă invităm să scriem împreună povești despre oraș, sâmbătă și duminică (10-11 septembrie) între orele 14.00 și 18.00”, a declarat Oana Simionescu, coordonatoarea bienalei.

Timișorenii trebuie să găsească în diferite locații cartolinele Privește Orașul, să scrie pe una dintre acestea o scurtă poveste despre Timișoara și să o lase în oricare dintre locațiile partenere. Cei care vor lua cartolinele acasă pot transmite online fotografii cu cartolina și povestea scrisă. Toate scrierile vor fi publicate pe www.privesteorasul.com, iar cele mai interesante 10 vor fi ilustrate de către artiști locali și vor fi expuse în diferite spații din Timișoara.

“Campania se adresează în primul rând comunității, tuturor cetățenilor orașului, ca principali actori urbani invitați să își spună propria poveste despre oraș. Ne așteptăm ca poveștile să fie așa cum sunt și oamenii care le relatează iar pentru inspirație vă prezentăm poveștile ambasadorilor Privește orașul – persoane implicate în diverse moduri în viața orașului care ne vor povesti propriile lor experiențe urbane. Poveștile ambasadorilor vor fi disponibile online, pe pagina web a campaniei Privește orașul, iar câteva vor putea fi vizionate și sub forma unor micro documentare. Ne dorim ca această campanie să reprezinte o formă de dialog cu cetățenii orașului, un mod prin care îi invităm să devină sau să rămână activi și interesați de orașul lor”, a mai adăugat Oana Simionescu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 sfaturi pentru a-ți crea o baie uimitoare

Băile sunt, în general, mult mai mici decât, să zicem, o bucătărie, o cameră de zi sau un dormitor, ceea ce înseamnă...

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Noșlac și Sohodol. Ce restricții trebuie respectate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis miercuri măsuri pentru comunele Noșlac și Sohodol. Acestea intră în vigoare de joi, 22...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: