Acasă STIRI Tinerilor din Timișoara nu le lipsește nimic. Asta relevă rezultatul unui sondaj...

Tinerilor din Timișoara nu le lipsește nimic. Asta relevă rezultatul unui sondaj de opinie

Institutul Intercultural din Timișoara a fost intermediarul unei ințiative a câtorva organizații de tineri din oraș care au organizat un sondaj cu privire la viața, problemele și dorințele generației tinere din capitala Banatului.

Cercetarea s-a făcut pe un eșantion de 940 de indivizi cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, dorința organizatorilor fiind aceea ca rezultatele să fie baza unei strategii de tineret pentru perioada 2014-2020 la nivelul municipiului Timişoara. Sondajul a adus în fața celor intervievați câteva întrebări, printre care pot fi menționate cât timp petrec în oraș, unde se distrează de obicei, ce îi împiedică să aveți o viață mai bună.  61% dintre repondenți au răspuns că au o viață bună și că nu le lipsește absolut nimic. Ceilalți  39% au declarat că nu le lipsește nimic altceva în afară de bani.

Întrebați ce ar vrea să se construiască sau să se organizeze în Timișoara, în plus față de ce se face acum, 33% dintre cei chestionați au spus că vor parcuri tematice și amenajări în aer liber, 29% au spus că își doresc să se organizeze mai multe evenimente culturale sau de divertisment, 24% au declarat că ar vrea mall-uri, un Aqualand și cinema în aer liber, iar 16% au cerut să ia parte la activități educative de socializare și informare.

Sondajul artă că, în opinia tinerilor timișoreni,  cea mai mare problemă o reprezintă aglomerația și traficul (24.14% dintre respondenți), problemă care depășește lipsa banilor publici (19.97%), situația economică precară (18.74%) sau lipsa locurilor de muncă (18.47%). La întrebarea „Cine trebuie să ofere răspunsuri și soluții la aceste probleme?” , 47% dintre participanții la sondaj au răspuns că autoritățile publice sunt direct responsabile.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: