Acasă STIRI TIMIS Tradiție timișoreană de Valentine’s Day: lacătele iubirii la podul de lângă Parcul...

Tradiție timișoreană de Valentine’s Day: lacătele iubirii la podul de lângă Parcul Copiilor

Ziua îndrăgostiților se sărbătorește într-un mod mai inedit la Timișoara! Zeci de cupluri sunt așteptate,  pentru al doilea an consecutiv, să celebreze Valentine’s Day cu lacătele iubirii peste podul de lângă Parcul Copiilor.

La inițiativa tinerilor de la Rotaract, îndrăgostiții timișoreni au fost invitați în 2013 să își declare iubire veșnică pe Podul Îndrăgostiților. Este vorba despre podul pietonal din apropierea Parcului Copiilor, de care zeci de cupluri au legat un lacăt cu inițialele lor și au aruncat cheia în Bega. Ceea ce se dorește a fi o tradiție, continuă în acest an, astfel că sute de îndrăgostiți sunt așteptați să vină și să pună un lacăt pe pod. Lacătele sunt prinse de grilajul podului, iar cheile sunt aruncate în apele Begăi.

Organizatorii evenimentului s-au inspirat din orașele europene, unde este o tradiție printre îndrăgostiți acest lucru. Ei speră să convingă și autoritățile locale ca podul să fie declarat oficial un loc al romanticilor, unde cuplurile să își poată lega dragostea în fiecare zi. Au certitudinea că este cel mai bun loc pentru îndrăgostiți, după ce au găsit aici un lacăt legat inscripționat cu data de 24 mai 2012. Obiceiul este răspândit în mai multe orașe europene, iar printre cele mai celebre poduri ale îndrăgostiților se numără Roma, Praga, Paris sau Koln.

 Tradiția e simplă și de efect: cuplurile de îndrăgostiți sau tinerii căsătoriți merg acolo cu un lacăt pe care își scriu numele și uneori o declarație de dragoste, menționează data, prind și încuie lacătul, cheia fiind aruncată în apă, ca mărturie a iubirii lor”, spun organizatorii.

Anul trecut, însă doar câteva cupluri din Timișoara au legat “lacătele iubirii” de gardul pasarelei pietonale.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: