Acasă STIRI CARAS-SEVERIN Trans-Semenic, noua șosea ce concurează Transalpina

Trans-Semenic, noua șosea ce concurează Transalpina

Drumul Județean 582, care leagă Văliug de Slatina Timiș a fost reabilitat complet. Lucrările începute în urmă cu mai bine de cinci ani sunt aproape gata, iar șoseaua care traversează Semenicul are tot ce-i trebuie pentru a concura deja faimoasa Transalpina sau chiar Transfăgărășanul. 

Trans-Semenicul este șoseaua care leagă de la est la vest localitățile Văliug și Slatina Timiș, drumul traversând Semenicul, una dintre cele mai pitorești zone din vestul țării. Lucrările începute cu mai bine de cinci ani în urmă sunt aproape gata, însă șoferii au început deja să folosească șoseaua. Proiectul de “Modernizare a DJ 582 Valiug – Slatina Timiș” are o valoare totală de 20,5 milioane euro, din care peste 86% este finanțat de Uniunea Europeană prin programul operational Regio. Odată cu finalizarea lucrărilor în această vară, întreaga zonă va prospera din punct de vedere turistic, frumusețile Munților Semenic fiind mult mai bine puse în valoare, iar Banatul Montan mai bine promovat.

Șoferii care au testat deja drumul spun că poate oricând să rivalizeze cu Transfăgărășanul sau Transalpina, chiar dacă înălțimea la care acest drum ajunge nu se compară cu cele două. Din punctul de vedere al peisajelor însă, Trans-Semenicul este cel puțin la fel de spectaculos ca și celelalte două șosele mult mai cunoscute. În prezent, asfaltul este turnat pe aproape întreaga lungime a drumului, iar parapeții sunt montați pe jumătate din traseu. Noua varianta va permite turiștilor din alte zone ale țării sa ajungă pe Semenic mai repede. Spre exemplu, de la Deva se poate ajunge în două ore, față de trei cât dura până acum, cu o scurtare a distanței de 50 km. Turiștii care vin din sudul țării economisesc cel puțin o oră de drum, scurtat cu 80 km față de varianta prin Caransebeș. De la Turnu Severin se ajunge acum în circa două ore.

Pentru a ajunge pe acest drum, se poate merge fie pe varianta veche, de la Reșița la Văliug, fie pe varianta nouă, pornind la drumul national DN6. Venind dinspre Caransebes, în localitatea Slatina Timiș virați la dreapta către centrul localității și de acolo continuați drept înainte, pe lângă căminul cultural. Fiți atenți la faptul că nu există indicatoare care să arate că acest drum duce pe Semenic, așa că, pentru a fi siguri ca nu vă rătaciți, cereți indicații de la localnici.

harta-trans-semenic

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

FOTO: Simulare de incendiu și exercițiu de evacuare a personalului și a pacienților, la Spitalul Orășenesc Câmpeni

Cercetătorul Gheorghe Petrov a postat pe contul său de Facebook în care rememorează lupta partizanilor cu Securitatea comunistă. În data de 4 martie...

VIDEO: Percheziții în Alba și în 17 județe la o firmă care se ocupă cu distrugerea deșeurilor medicale

În data de 4 martie 2021 se împlinesc 44 de ani de cel mai mare seism înregistrat în România. Pe 4 martie 1977,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: