Acasă EVENIMENT “Transylvania Trail Traverse” - alergare de 106 kilometri în Ținutul lui Dracula

“Transylvania Trail Traverse” – alergare de 106 kilometri în Ținutul lui Dracula

Câteva sute de sportivi din România și din străinătate vor alerga la a doua ediție a Ultramaratonul Internațional “Transylvania Trail Traverse” (TTT), care va avea loc în munții Bucegi, cu plecarea din Bran, în perioada de 4-6 septembrie 2015.

Evenimentul sportiv internațional din Țara lui Dracula este organizat de Asociația Trail Running din România, în colaborare cu Clubul Sportiv Kullamannen din Suedia și, datorită unicității lui, reprezintă un mijloc inedit de promovare a turismului montan la nivel internațional, punându-se accent pe Legenda Contelui Dracula.

C BjorkCei mai curajoși dintre participanți au optat pentru Traseul Dracula, de 106 kilometrii, care va avea linia de start la pârtia de schi din stațiunea Bran și care are o diferență de nivel de 8500+ metri (maximul – 2.507m, Vârful Omu și minimul – 758 m). Cursa este compusă din două bucle a câte 52 de kilometri, respectiv 54 de kilometri, iar traseul traversează versanții Bucegilor în trei județe distincte (Brașov, Dâmbovița și Prahova). Competiția internațională mai conține Traseul Vlad Țepeș, de 52 kilometri, Traseul Silvania, de 26 kilometri și o mini-cursă dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 3 ani și 14 ani.

“Ultramaratonul internațional TTT este o cursă sălbatică și foarte tehnică, nu este pentru oricine și, conform multor sportivi care au participat la prima ediție, este una dintre cele mai grele din țară. În același timp, TTT este o cursă de poveste, cu un traseul care te duce prin cele mai spectaculoase locuri din Ținutul Legendarului Dracula: văi, căldări glaciare, brâne suspendate, poteci sălbatice, platou alpin, priveliști ce-ți taie răsuflarea și  unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din România, Vârfu Omu”, declară Mihai Zlavog, organizatorul Ultramaratonului Internațional “Transylvania Trail Traverse”.

Conceptul “Transylvania Trail” a luat ființă în septembrie 2012, când Clubul Sportiv Kullamannen din Suedia și Asociația Trail Running din România au constatat că împărțășesc aceleași aspirații și planuri în vederea organizării unei curse internaționale de trail-running, ce urma sa devină cea mai mare competiție de acest gen din Carpați. Argumentele principale pentru care co-organizatorii au decis să desfășoare evenimentul internațional în masivul Bucegi au fost: traseul extreme de dificil, cu o diferență de nivel de 8500+ metri, cabanele des întâlnite, stațiunile care înconjoară masivul, adăpostul pădurii care urcă până la 1800 metri, distanța relativ scurtă față de Aeroportul Internațional “Henri Coandă” din Otopeni, dar nu în ultimul rând vecinitătatea celui mai cunoscut loc din România pentru turiștii străini – Castelul Contelui Dracula.

Până la ora actuală s-au înscris 125 sportivi din România, Statele Unite ale Americii, Austria, Suedia, Polonia, Germania, Portugalia, Irlanda de Nord, Serbia, Slovacia, Franța, Canada, Elveția, Jersey, Emiratele Arabe Unite, Malta si Turcia.

Cei interesați se pot înscrie la competiție, accesând website-ul www.transylvaniatrail.ro.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: