Acasă SĂNĂTATEA TA Tratament ''revoluționar'' pentru persoanele diagnosticate cu boala Huntington

Tratament ”revoluționar” pentru persoanele diagnosticate cu boala Huntington

O echipă de oameni de știință a reușit, în premieră, să corecteze un defect al unei proteine ce cauzează boala Huntington prin injectarea unui medicament creat de Ionis Pharmaceuticals în lichidul cefalorahidian, procedură ce oferă o speranță pacienților diagnosticați cu această afecțiune genetică devastatoare, relatează Reuters.

Succesul repurtat în primele etape ale testelor clinice au determinat Roche, partenerul comercial al Ionis Pharmaceuticals, să își exercite opțiunea de licențiere a produsului numit IONIS-HTT(Rx), contra sumei de 45 de milioane de dolari.

Autoarea principală a studiului, Sarah Tabrizi, profesoară de neurologie clinică în cadrul University College London, a declarat că abilitatea medicamentului de a ținti cauza fundamentală a bolii Huntington prin scăderea nivelurilor unei proteine toxice este ”revoluționară”.

”Cheia este acum să se treacă rapid la un studiu clinic de mai mare amploare pentru a se testa dacă IONIS-HTT(Rx) încetinește progresia bolii”, a declarat aceasta într-un comunicat de presă.

Boala Huntington este o afecțiune progresivă neurodegenerativă ereditară, ce afectează capacitățile mentale și fizice, ale cărei simptome apar în general la vârste cuprinse între 30 și 50 de ani și cresc în intensitate pe o perioadă de 10-25 de ani.

În prezent nu există niciun tratament pentru această boală, medicamentele utilizate fiind direcționate doar către gestionarea simptomelor.

Ionis și Roche vor fi responsabile de acum înainte pentru activitățile și costurile asociate dezvoltării, reglementării și comercializării IONIS-HTT(Rx), precizează sursa citată.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: