Acasă STIRI Trei luni de grație, ce urmează după?

Trei luni de grație, ce urmează după?

[ad_1]

Minerii își vor primi drepturile pentru care au protestat. Conducerea CEH, sindicaliștii dar și oficiali guvernamentali vorbesc despre o reorganizare a actualei societăți. Una în urma căreia să rezulte o companie viabilă. Un deziderat care a mai existat pentru Valea Jiului, dar care a rămas neatins. Orice nouă companie a avut aceeași soartă. Incapacitate de plată și zeci zeci de milioane de euro datorii. Au existat numai planuri mărețe și idei de investiții care nu au fost puse în practică.

Trei luni de grație

Angajații CEH își vor primi, în următoarele trei luni, banii prin AJOFM. Guvernul a găsit o metodă ca societatea din Hunedoara să primească bani din fondul de garantare a creanțelor salariale. Fond la care nu a contribuit niciodată. Sunt niște bani însă ce vin sub formă de împrumut, pe care complexul trebuie să-i returneze.

”Toată Compania Energetic Hunedoara capătă un răgaz de trei luni în care să se reorganizeze și să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcționarea pe termen lung”, a spus, luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan

”În momentul de față, Complexul Energetic Hunedoara nu este o companie viabilă, nu poate să-și suporte singură costurile. Producția de cărbune de la toate cele patru mine din zonă (două dintre ele aflate în procedură de închidere) nu acoperă costurile, fapt ce creează mari dificultăți și la plata salariilor. Complexul se află într-un proces de reorganizare cu scopul de a deveni viabil din punct de vedere economic. Numai printr-o astfel de restructurare putem rezolva, pe termen lung, problemele care ne ridică astăzi mari dificultăți”, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În acest termen de trei luni, autoritățile – inclusiv conducerea CEH – ar trebui să finalizeze reorganizarea CEH. Reorganizarea CEH e o dare în plată. O procedură care s-a aplicat și în 2011-2012, atunci când s-a format societatea. Urmează formarea unei noi societăți. Care va cuprinde Termocentrala Paroșeni, și minele Vulcan, Lonea, Livezeni și Lupeni. Două pe închidere- Lonea și Lupeni, două considerate viabile- Vulcan și Livezeni.

”După trei luni cine ne plătește, ce se întâmplă cu noi? Nimeni nu spune nimic concret”, a spus, luni, unul dintre minerii careu au protestat.

Nu se știe cum se va face reorganizarea în acest interval. Și asta pentru că până acum s-a invocat faptul că nu s-a prezentat planul de reorganizare întrucât nu s-au finalizat contestațiile la tabelul creditorilor. Instanța nu a dat, de circa un an, un verdict la aceste contestații. Tabelul va face obiectul ședinței de judecată din luna martie.

”Dacă nu va fi înființat (noul complex-nr.) în astea trei luni nu mai avem de ce discuta”, spunea directorul CEH, Samuel Dioane.

După cele trei luni, chiar dacă va fi formată o nouă societate, lucrurile vor continua în același ritm. Și oamenii sunt conștienți de asta. Spun că dacă nu se fac investiții, în trei luni noua societate va avea soarta CEH.

Iar compania nou formată nu va putea sta nici ea pe piață. Din cauza acelorași probleme. Costul prea ridicat al extracției de cărbune, prețul prea mic al energiei pe piața de vânzare a acesteia și metode de lucru ca acum 50-60-70 de ani.

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: