Acasă EVENIMENT Trei zile de invenții și inovații la Timișoara

Trei zile de invenții și inovații la Timișoara

Timișorenii sunt așteptați să participe la prima ediție a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia” care se desfăşoară în perioada 11-13 iunie la Casa Tineretului.

Capitala Banatului se alături, începând de astăzi, marilor orașe care sprijină inventica prin organizarea unui salon propriu unde inventatorii să își poată prezenta creațiile. Nu mai puțin de 150 de invenții și inovații sunt înscrie în competiția bănățeană, iar juriul va avea o misiune grea, trebuind să puncteze mai multe aspecte precum elementele de noutate, aplicabilitatea în practică, avantaje, preț, impact social, economic și asupra mediului pentru fiecare lucrare expusă. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 13 iunie, la ora 19, când vor fi oferite o serie de cupe, premii speciale, premii de excelență și, nu în ultimul rând, marele premiu al Salonului.

Printre participanții la Salon este și inginerul devean Corneliu Birtok-Băneasă, multiplu premiat național și internațional pentru invențiile sale. Cea mai recentă invenție a deveanului este un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate alimenta selectiv cu lichid de parbriz orice tip de autovehicul, unul dintre principalele beneficii ale invenției fiind eliminarea clasicelor bidoane de plastic în care era stocat agentul de curățare. Denumită Good Fill, invenția se poate aplica în toate stațiile de carburanți, service-uri auto, parcări sau refugii de pe autostradă și permite umplerea controlată a rezervorului de lichid de parbriz cu soluția de curățare pe care o dorește utilizatorul.

Birtok-Băneasă este și cel care a inventat un filtru de aer ce permite reducerea consumului de carburanți la autovehicule, unul dintre dispozitivele denumite „filtru supraaspirant inversat” fiind aplicat pe mai multe ambulanțe ale SMURD-Salvital Hunedoara.

Prin acest eveniment, societatea Inventatorilor din Banat dorește să promoveze proiectele de inovare și inventică utile revitalizării economiei românești și să ajute la înființarea de noi locuri de muncă. Printre obiectivele filialei se numără și găsirea și promovarea tinerilor talentați cu idei inovative și de inventică, înființarea unor centre de creație în care tinerii de la cele mai fragede vârste să-și dezvolte abilitatea de realizare a unor proiecte inovative și de inventică, atragerea fondurilor europene și crearea și dezvoltarea unor legături funcționale între inventatorii și investitorii din țara și din afara granițelor.

Membrii Societății Inventatorilor din Banat speră să sensibilizeze oamenii din politică și administrație, pentru a da mai multă importanță gândirii creatoare românești, care trebuie să fie motorul unei economii moderne. Aceștia vor să facă posibilă recunoașterea pe plan internațional a unor mărci și invenții românești.

Salonul va fi deschis în perioada 11 – 13 iunie, între orele 9 – 18, iar intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Ce ingrediente sa incluzi in rutina de ingrijire a pielii pentru rezultate uimitoare

Ingrijirea pielii este importanta atat pentru a avea un ten care sa arate impecabil, cat si pentru a-i pastra sanatatea. In ultimii...

Top 3 articole care NU pot lipsi din garderoba unei femei cu stil

Din dorința de a urma ultimele tendințe ale modei, uiți adeseori de stilul personal, cel care de fapt, te scoate din anonimat....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: