AcasăSTIRIHUNEDOARATrufele ca afacere - simpozion inedit la Deva

Trufele ca afacere – simpozion inedit la Deva

trufeAstăzi, 11 februarie, a avut loc la Deva un simpozion inedit, tema fiind: Înființarea de culturi trufiere. Organizat într-un parteneriat de către firma Il Tartufo din Alba Iulia și Direcția Agricolă Hunedoara, simpozionul a adus în atenția celor câteva zeci de persoane prezente, posibilitatea de a demara o afacere care – dincolo de investiția apreciabilă de început – poate fi o adevărată mină de aur pentru cei care o vor demara. Reprezentanții societății comerciale din Alba au arătat celor prezenți întregul proces de înființare de culturi trufiere, insistând asupra faptului că plantele micorizate oferite  sunt certificate și garantate de către Università degli Studi della Tuscia-Viterbo (Italia).

Ceea ce propun investitorii din Alba este un sistem prin care ei se obligă să livreze materialul săditor certificat și de înaltă calitate, se obligă să cumpere și întrega producție și oferă, de asemenea, și consultanța tehnică de specialitate. Facem mențiunea că un singur kilogram de trufe rcoltate se poate vinde pe piața din vestul Europei cu prețuri care uneori depășesc chiar și 1000 de euro. Din cererea totală de trufe în lume, doar 5% este acoperită, astfel că problema valorificării producției este rezolvată. 

Trufa, fruct delicios al pamântului, reprezinta o veritabila comoara subterana, aur negru cum este mai nou denumită. Cu parfumul sau intens si aroma sa originala, trufa reprezintă una dintre cele mai misterioase specii ale regnului vegetal. Trufele sunt niste ciuperci care traiesc în simbioza cu anumite tipuri de plante, foarte întâlnite în padurile noastre, cum ar fi fagul, stejarul, plopul, salcia si uneori coniferele.

De altfel, reprezentantul investitorului din județul Alba, doamna Nuți Lazăr, a declarat pentru stiridinvest.ro că ceea ce se propune celor interesați este un sistem complex care pleacă de la pregătirea terenului și înființare de culturi, până la recoltare și valorificare producției, iar fiindcă trufele se dezvoltă foarte bine pe alun, ei oferă posibilitatea femierului de a câștiga de două ori: valorificând atât producția de trufe cât și cea de alune. 

Cei interesați pot afla mai multe accesând situl www.iltartufoalba.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc