Acasă STIRI ARAD Trupe de teatru din Pécs și Gyula, invitate la Festivalul Internaţional de...

Trupe de teatru din Pécs și Gyula, invitate la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad

Două trupe din Ungaria, de la Teatrul Naţional din Pécs şi Teatrul Cetăţii “Gyula”, vor fi prezente anul acesta în programul celei de-a 24-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic Arad, care va avea loc între 15 şi 25 noiembrie.

După ce, în 2016, a prezentat la FITCA „Metoda Grönholm” de Jordi Galceran, în regia lui Ádám Horgas, anul acesta Teatrul Naţional din Pécs vine la Festival cu spectacolul „12 oameni furioşi” de Reginald Rose, în regia lui László Méhes.

Doisprezece juraţi trebuie să decidă soarta unui tânăr acuzat de a-şi fi omorât tatăl. Un excelent pretext ales de dramaturg pentru a scoate la iveală cele mai ascunse cotloane ale firii omeneşti, dar şi o lume plină de prejudecăţi, mereu actuală. Un spectacol de suspans, o poveste pasionantă despre dreptate, justiţie, temei, un spectacol despre oricare dintre noi.

Reprezentaţia este programată în a doua zi de Festival, vineri, 16 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Clasic din Arad şi are traducere în limba română.

Cea de-a doua prezenţă internaţională în cadrul Festivalului de Teatru Clasic Arad este spectacolul „Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi” după Tom Stoppard, pus în scenă de Tapasztó Ernő (director artistic al companiei de teatru Aradi Kamaraszínház) şi programat duminică, 25 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare.

Spectacolul este o coproducţie Teatrul Cetăţii „Gyula” (Ungaria), Compania de teatru Aradi Kamaraszínház şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Distribuţia spectacolului este formată din actori ai celor trei instituţii partenere: Tege Antal, Gulyás Attila, Megyeri Zoltán, Lung László Zsolt, Alexandra Gîtlan, Köleséri Sándor, Éder Enikő, Lovas Zoltán şi Iulia Pop. Pentru rolul Rosencrantz, actorul Tege Antal a primit premiul „Őze Lajos” pentru “cel mai bun rol masculin” la Festivalul Shakespeare din Gyula (Ungaria).

În ultima seară de Festival, două personaje secundare shakespeariene, pe care dramaturgul şi scenaristul britanic Tom Stoppard  le-a scos din anonimat în 1967, vă invită la un spectacol deopotrivă comic şi filosofic. Spectacolul beneficiază de supratitrare în limba română şi este recomandat tinerilor peste 16 ani.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: