Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Turneul Vioara lui George Enescu revine pe scenele din opt orașe

Turneul Vioara lui George Enescu revine pe scenele din opt orașe

Turneul Vioara lui George Enescu revine în această toamnă pe scenele din România, în perioada 12 septembrie – 8 octombrie, violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail având programate concerte în opt oraşe ale ţării.

“Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită “Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziţie şi aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional “George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal şi în mai multe recitaluri la Bucureşti”, informează organizatorii, într-un comunicat de presă.

Turneul va debuta pe 12 septembrie la Casa de cultură din Alba Iulia şi va continua apoi pe 13 septembrie – Deva (Sala Pro Arte); 15 septembrie – Tecuci (Ateneu); 16 septembrie – Bistriţa (Sinagoga); 17 septembrie, – Timişoara (Sala Capitol); 19 septembrie – Slatina (Centrul cultural “Eugen Ionescu”); 20 septembrie, – Bucureşti (Sala Teatrelli); 21 septembrie – Caracal ( Teatrul Naţional); 22 septembrie, – Bucureşti (Centrul cultural “Nicolae Bălcescu” pentru UNESCO), urmând să se încheie pe 8 octombrie la Sala Radio din Bucureşti.

Toate concertele încep la ora 19,00, cu excepţia celui de pe 22 septembrie, de la Bucureşti, programat să aibă loc începând cu ora 18,00.

Potrivit comunicatului, programul recitalurilor este şi de această dată unul plin de plăcute surprize, din care nu lipsesc piesele de mare popularitate.

La peste un secol de când George Enescu străbătea ţara în timpul Primului Război Mondial alături de vioara sa, pentru a-şi duce muzica către cei bolnavi, răniţi în război, oameni aflaţi în necazuri şi nevoi, urmând ilustrul exemplu, în 2012, doi muzicieni români, Gabriel Croitoru şi Horia Mihail, au descoperit că au puterea de a încerca să ducă muzica clasică mai departe, în locuri cât mai diferite din ţară şi de peste hotare, se arată în comunicat.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: